СБУ затримала чиновника із Держрезерву, який організував корупційну схему на 100 мільйонів гривень

Керівник одного з управлінь Державного агентства резерву організував корупційну схему для заволодіння та продажу майна держрезерву. Він занижував ринкову вартість продукції та реалізовував її через спільників. Співробітники СБУ викрили схему, за якою корупціонер готував до збуту товари на загальну суму майже 100 мільйонів гривень.

Крім того чиновник вимагав гроші від підлеглих, керівників підприємств сфери управління Держрезерву за перебування на займаних посадах і не створення їм перешкод у роботі. Від директорів двох комбінатів він вимагав 50 тис. доларів, а ще 20 тис. доларів отримав за призначення керівника одного з державних підприємств.

Спіймали хабарника «на гарячому» під час спроби передачі раніше отриманої від підлеглих неправомірної вигоди Голові Держрезерву, який допомагав слідству викрити протиправні дії чиновника.

Наразі фігуранту оголошено про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, або вчинені організованою групою осіб чи її учасником) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, повідомив сайт ssu.gov.ua


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.