Викрито зловмисників через яких сталася масштабна пожежа на Роменщині

Поліція викрила злочинну групу, члени якої пошкодили газоконденсатну свердловину, що призвело до масштабної пожежі...

У рамках відкритого кримінального провадження поліцейські вже затримали одного з членів даної групи і вживають заходів щодо затримання його спільників.

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОДІЇ, 7 вересня 2019 року до чергової частини Роменського відділу поліції надійшло повідомлення від провідного фахівця СБ Охтирського нафтопромислового району про те, що поблизу с.Анастасівка Роменського району, на свердловині №121 виникла пожежа. На місце події виїхали керівництво, слідчо-оперативна група відділу поліції , експертна служба.

Пожежа сталася в полі на законсервованій свердловині Анастасівського родовища Охтирканафтогаз. Дана свердловина не експлуатується близько півтора року. Вогонь повністю знищив автомобіль КАМАЗ, що там знаходився, та технічне обладнання свердловини. В поліції дану подію кваліфікували за ч.3 ст.292 КК України «Пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів, що призвело до пожежі, значного забруднення довкілля чи інших тяжких наслідків».

За всіма ознаками пожежа виникла під час спроби несанкціонованого відбору нафтопродуктів. В поліції ж розпочали заходи, спрямовані на встановлення осіб, що можуть бути причетні до зазначеного кримінального правопорушення

«Під час проведення відповідних слідчих та оперативно-розшукових дій була викрита злочинна група, члени якої вночі намагались скоїти крадіжку нафтопродуктів з вищезазначеної свердловини, - коментує Вадим Дзюбинський, в.о. начальника ГУНП області, - одного з них ми вже затримали. Це місцевий житель, 1976 року народження. Наразі проводяться всі необхідні оперативно-розшукові заходи спрямовані на затримання його спільників».

Зловмиснику вже повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину.

Згідно з чинним законодавством йому загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк від 5 до 12 років, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.