«Синій, як море, як день, золотий, з неба і сонця наш прапор ясний»...

Сьогоднішній ранок, 23 серпня 2019 року, у Сумах виявився напрочуд сонячним і синьо-яскравим, як і один з символів нашої країни – Державний Прапор України.

Саме цього дня ми вшановуємо свій синьо-жовтий стяг.

Сумчани та гості міста пішою ходою під звуки військового оркестру пройшли від площі Незалежності вулицею Героїв Сумщини до фонтана Садко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Попереду колони молоді люди несли великий розгорнутий прапор.

Ясніло в очах від різнокольорових вишиванок та синьо-жовтих прапорців у руках учасників заходу – керівників області та міста, депутатів, військових, волонтерів, представників громадськості та молоді.

Право підняти один із головних символів України – Державний Прапор було надано т.в.о. голови Сумської обласної державної адміністрації Ірині Купрейчик, заступнику голови обласної ради Тетяні Головко, міському голові Сум Олександру Лисенку.

Звертаючись до присутніх, Тетяна Головко від імені депутатського корпусу обласної ради привітала всіх із Днем Державного Прапора України.

Цитуючи рядки нашого земля Олександра Олеся про рідний прапор, закликала високо нести «синій, як море, як день, золотий, з неба і сонця наш прапор ясний».

–Наш синьо-жовтий стяг – це символ віри, слави та перемоги, а головне – незалежності, за яку багато віків боролися славні сини й дочки українського народу, - зауважила Тетяна Іванівна. – Саме найвища національна святиня об’єднала всіх громадян навколо спільної мети – боротьби за свою самобутню державу. І сьогодні українці у труді й на східних рубежах натхненно, впевнено й героїчно відстоюють право нам називатися громадянами України. І ми варті того, щоб саме такий прапор майорів над нами», - зазначила очільник області.

На заході нагородами були відзначені військові – учасники АТО, волонтери, представники громадськості. За доброю традицією, в день, коли ми вшановуємо наш стяг, на якому, як писав Олександр Олесь, волошки цвітуть і «жита в ньому золото ллють», восьмеро юних сумчан стали повноправними громадянами України. Паспорти, як старт у майбутнє, їм вручили керівники області та Сум.

Довго ще над центром міста лунали, створюючи святковий настрій, українські пісні, в яких прославляється наша держава Україна, наш волелюбний народ, співочий край…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.