Суддю Господарського суду Сумської області викрили на хабарі

Йдеться про суддю Господарського суду Сумської області Надію Спиридонову, повідомляє Sumy.Тoday.

Ось що відповіли на запит у прес-службі НАБУ: «Детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП 7 червня 2019 року викрили суддю Господарського суду Сумської області на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 4000 доларів США.

Служитель Феміди попросила та отримала гроші в обмін на ухвалення рішення у господарській справі в інтересах підприємця. Той звернувся до суду через порушення прав із боку однієї з сільських рад Сумської області в земельному питанні. Однак у відповідь отримав недвозначну пропозицію.

Наразі вирішується питання про повідомлення судді про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду і встановлено обвинувальним вироком суду.»

Довідково: Президент України призначив Надію Спиридонову суддею господарського суду Сумської області у 2009 році строком на 5 років. У 2017 році її було призначено суддею безстроково.

16 травня цього року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з рекомендацією про відрядження Надії Спиридонової до Господарського суду Харківської області. Рішення Комісії від 7 травня № 27/пс-19 мотивовано виявленням надмірного рівня судового навантаження у господарському суді Харківської області. Вища рада правосуддя вирішила відрядити для здійснення правосуддя суддю Господарського суду Сумської області Спиридонову Надію Олександрівну до Господарського суду Харківської області строком на один рік із 14 червня.

Тобто, через тиждень суддя має переїхати до Харкова і здійснювати правосуддя там.

У Господарському суді Сумської області прес-секретар Марина Фільченко повідомила, що наразі суддя Надія Спиридонова перебуває у відпустці.

Як стало відомо, у п’ятницю, 7 червня 2019 року, вдома у судді детективи НАБУ провели обшук і попередньо вилучили мічені гроші.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.