10 річний хлопчик, якого збив поліцейський автомобіль, після операції нині перебуває в реанімації…

Як розповідав інтерне-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОДІЇ, дорожньо-транспортна подія сталася у Конотопі по вулиці Успенсько-Троїцька вчора, 07 червня 2019 року близько 18 години 30 хвилин. Автомобіль місцевого відділення поліції, рухаючись проїзною частиною, здійснив наїзд на 10-річного хлопчика.

Сьогодні, 08 червня 2019 року, зустріч з журналістами провів начальник ГУНП Сумської області Миколи Лушпієнка.

За його словами, її мета надати широкій громадськості об’єктивну інформацію, аби уникнути поширення чуток та неправдивих даних про подію.

Микола Лушпієнко підкреслив, що зацікавлений в неупередженому та об’єктивному розслідуванні.

Враховуючи резонансність події, він нагадав, що з учорашнього дня ЗМІ постійно інформувались про перебіг подій на місці аварії.

«Відразу було організовано огляд місця ДТП, опрацьовувались записи камер відеоспостереження, розташованих на приватних об’єктах, - розповів Микола Лушпієнко. - Згідно зібраних попередніх даних, зіткнення дитини з автівкою сталося поза межами пішохідного переходу. Однак ми встановили ще одну камеру, яка чітко показала, що подія сталася саме на «зебрі»». І про це інформували ЗМІ додатково».

За словами керівника поліції області, нині дитина після операції перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

На допомогу місцевим медикам за дорученням Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вертольотом прибули київські спеціалісти - реаніматологи та хірурги.

Родині хлопчика надається вся необхідна допомога.

Микола Лушпієнко також проінформував присутніх про хід службового розслідування, котре він ініціював відразу після аварії, в рамках якого відсторонив від виконання службових обов’язків недавно призначеного керівника Конотопського відділу поліції.

Нині службове розслідування, яке проводилось об’єктивно, неупереджено та в максимально стислі строки, перебуває на стадії завершення.

Що стосується водія, який допустив аварію, то наразі він затриманий і завтра йому у рамках відкритого за фактом ДТП кримінального провадження буде обрано міру запобіжного заходу одним з полтавських судів.

Микола Лушпієнко відповів на поставлені журналістами запитання та підкреслив, що розслідування у справі ведеться Державним бюро розслідувань, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.