СБУ затримала 7 диверсантів спецслужб РФ, які вчиняли теракти в Україні

На території України затримали сімох осіб зі складу диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб Росії та ще одну людину, яка сприяла злочинам на території України. Про це на брифінгу 17 квітня розповів голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"СБУ припинено діяльність на території нашої держави диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб РФ у складі 7 осіб. Всі вони затримані й заарештовані", – сказав Василь Грицак. Він повідомив, що вранці 17 квітня силовики затримали ще одну особу, яка сприяла діяльності цієї терористичної групи на території України.

"Загалом із початку 2017 року на територію України з Росії і так званої "ДНР" було направлено декілька диверсійних терористичних груп. Ці групи направлялися російською військовою розвідкою для здійснення політичних вбивств, для ліквідації офіцерів українських спецслужб", – розповів голова СБУ.

"Одна з таких груп 27 червня 2017 року вчинила терористичний акт, у результаті якого загинув генерал військової розвідки Максим Шаповал. За аналогічним сценарієм 4 квітня 2019 року під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника стався самопідрив. У результаті цього самопідриву виконавець, він же керівник російської диверсійно-терористичної групи, отримав важкі тілесні ушкодження", – додав Василь Грицак.

За його словами, силовики зібрали докази, які вказують, що обидва теракти сплановані, профінансовані, організовані російськими спецслужбами.

"Це були спільні операції Федеральної служби безпеки Росії та військової розвідки Росії", – уточнив Василь Грицак.

Більш детально про цю подію ТУТ https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5976#.bU4gBTgY.dpbs


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.