Затримано зловмисника, який обкрадав автомобілі…

Чоловік вночі проникав до чужих автомашин та знімав акумулятори, які згодом реалізовував. Крадій з початку року встиг вчинити щонайменше сім різних крадіжок, та врешті був викритий поліцією.

У лютому до поліції з заявою про злочин звернувся житель обласного центру та повідомив, що з його автомобіля ВАЗ-21013, який він залишив на ніч біля багатоквартирного будинку по вулиці Герасима Кондратьєва було викрадено акумулятор. Поліція відкрила кримінальне провадження за крадіжку та почала розшук зловмисника.

За кілька днів з заявою про подібну крадіжку до поліції звернулася і власниця автомобіля «Форд Фієста». Жінка увечері припаркувала автівку на майданчику біля під’їзду, а коли вранці хотіла їхати у справах, виявила, що в автомобілі хтось покопирсався та вкрав акумуляторну батарею.

Наприкінці місяця до поліції знову зателефонував перший потерпілий та заявив про чергову крадіжку з його ВАЗівки нової акумуляторної батареї, яку він придбав і установив замість викраденої раніше.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Сумського відділу поліції у квітні викрили та затримали 22-річного раніше судимого за крадіжки жителя обласного центру.

Вже доведено, що чоловік протягом січня-березня нинішнього року примудрився скоїти щонайменше сім крадіжок акумуляторів з чужих автомашин, крадіжку металу та крадіжку ноутбуку. А ще затримувався поліцією за зберігання наркотичних речовин.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За крадіжку, вчинену повторно, санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Аби убезпечити своє майно від злочинних посягань, працівники поліції радять громадянам більшу увагу приділяти його збереженню.

Зберігайте свої автомашини у гаражах або на стоянках, що охороняються. А житло обладнайте міцними, надійними замками або ж охоронною сигналізацією, та ні в якому разі за присутності сторонніх осіб не залишайте без нагляду свої речі, мобільні телефони, банківські картки тощо, рекомендує Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.