Понад 100 тисяч гривень видурив шахрай у довірливої жінки…

Майже одночасно дві жительки Сум постраждали від дій шахраїв. На довірливості та необачності останні збагатились на суму в понад 114000гривень.

На телефон 82-річної жительки обласного центру зателефонував чоловік. Назвавшись онуком,повідомив, що в дорожньо-транспортній пригоді травмував людину, потрапив до поліції і попросив віддати всі гроші, які є в неї, начебто для не притягнення його до відповідальності. Налякана жінка, аби «витягти онука з в’язниці» передала 14000 гривень чоловікові, якій прийшов за ними. Зрозуміла, що її одурили лише тоді, коли поговорила з родичами.

А пізно вночі шахрай одурив ще одну сумчанку.

Зловмисник зателефонував на стаціонарний телефон 71-річної пенсіонерки, назвався її сином і також просив велику суму грошей на лікування жінки, яку, начебто,поранив.

Пенсіонерка помітила, що голос співрозмовника не дуже схожий на голос її сина, та той заявив, що йому важко говорити, бо був травмований також.

Понад півгодини він «утримував» жінку на телефоні, підтримуючи з нею розмову.

І вона наскільки повірила, що розмовляє з сином, а не з шахраєм, що врешті передала спільникові зловмисника всі сімейні заощадження – в доларах, гривнях та євро на загальну суму понад 100000 гривень.

Згодом, трохи оговтавшись, жінка зателефонувала невістці і поцікавилася, що ж таки сталося з сином. Виявилось все добре.

За даними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці вкотре застерігають людей похилого віку від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми.

Знайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами зачіпають теми грошей, які вам необхідно комусь передати, вас точно хочуть одурити.

Тож, необхідно відразу покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію.

Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках, наголошує Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.