Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Через протиправні дії двох посадовців міськради та двох фізичних осіб державному бюджету завдано понад 1 мільйон гривень збитків

Роменською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців та двох фізичних осіб, протиправні дії яких завдали понад 1 млн. грн. збитків держбюджету.

За матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області слідчими Роменського відділу поліції встановлено, що в грудні 2017 року за рахунок коштів із держбюджету України виконавчим комітетом міської ради в одному із районних центрів області придбано в комунальну власність житлове приміщення для функціонування дитячого будинку сімейного типу.

Вартість купленого будинку склала майже 2 млн. грн. Однак згідно висновків експертів, стан придбаного житлового будинку та його площа не відповідають заявленим вимогам, окрім того його вартість завищена на 1 млн. 17 тис. грн.

На лаві підсудних опинились заступник міського голови та начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міськради.

Вказані посадовці під час купівлі житла не залучили відповідних спеціалістів для проведення обстеження і складання актів, а лише на підставі недостовірних документів, які надав власник будинку та посередник, придбали приміщення.

Дії заступника міського голови кваліфіковано за ч. 5 ст. 27/ч. 4 ст. 190 (пособництво в заволодінні чужим майном, вчинене у великих розмірах організованою групою), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, начальнику служби інкриміновано ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Судитимуть також і власника будинку та посередника, які за попередньою змовою між собою та заступником міського голови з метою привласнення коштів підробили необхідні документи, зокрема, вказали навіть неіснуючу житлову кімнату, збільшили житлову площу зі 101 м кв до 166 м кв, відповідно завищивши вартість.

Власник будинку відповідатиме за ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном, вчинене у великих розмірах організованою групою), ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України, посередник – за ч. 5 ст. 27/ ч. 4 ст. 190 (пособництво в заволодінні чужим майном, вчинене у великих розмірах організованою групою) КК України.

Заступнику міського голови, власнику будинку та посереднику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Начальник служби може провести за ґратами п'ять років, повідомила Прес-служба прокуратури Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.