Чоловік хотів дати хабара, а натомість отримав кримінальну відповідальність

За вирішення питання про непритягнення до адміністративної відповідальності 44-річний житель Середино-Будського району пропонував начальнику сектору реагування патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі півтори тисячі гривень.

Поліцейський гроші не взяв. А стосовно порушника відкрили ще й кримінальне провадження.

Підставою для притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності став виклик його дружини, яка зателефонувала до поліції та просила вгамувати її сп’янілого чоловіка, який удома влаштував дебош.

«На виклик виїхали працівники сектору реагування патрульної поліції. Вони затримали порушника та доставили його до місцевого відділення поліції, - коментує Сергій Тітенко, начальник Середино-Будського вдділення поліції. – Свою провину він визнавав, тим паче, що це не перший його візит до поліції за аналогічне правопорушення. А коли протверезів, почав пропонувати «мирно розійтися» за грошову винагороду. Будучи в кабінеті начальника сектору реагування патрульної поліції ті інших працівників підрозділу він пропонував гроші у сумі півтори тисячі гривень. Поліцейські попередили його про відповідальність за пропонування хабара, але він не відреагував».

Дії чоловіка в поліції кваліфікували як пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Йому вже оголосили підозру за ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України.

І окрім адміністративної за ст. 173-2 КУпАП, чоловік нестиме ще й кримінальну відповідальність, яка передбачає сплату штрафу у розмірі від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, повідомив Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.