Викрито організовану групу злодіїв: завдані збитки складають понад 270 тисяч гривень…

Працівники відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП в Сумській області довели причетність чотирьох місцевих жителів до вчинення ряду крадіжок з приватних садиб громадян та об‘єктів сільгосппідприємств. Збитки, завдані цією групою, сягають більше 270 тисяч гривень.

Як встановили слідчі, до складу групи входили двоє жителів обласного центру та двоє жителів Сумського району.

У минулому кожного з них – чималий досвід вчинення майнових злочинів.

Організатор групи, 33-річний чоловік, та його 48-річний помічник, нещодавно звільнились з пенітенціарних закладів, де відбували покарання, та перебували на відповідних обліках у місцевому райвідділі поліції.

Двоє інших, віком 30-ти та 56-ти років, також мали судимості, і теж за крадіжки.

До того ж, найстарший з них мав у власності вантажно-пасажирське авто, і це давало групі змогу вільно оперувати на досить великій території.

«Обʼєктами уваги злодіїв ставали території сільськогосподарських підприємств Сумського району, звідки вони викрадали металеві вироби великих обʼємів: цистерну, автомобільні ваги тощо, - коментує ситуацію Вадим Теличко, начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП в Сумській області. – Не оминали вони й приватні садиби дачних кооперативів, звідки вирізати та вивозили машиною великогабаритні металеві предмети. Обирались такі обʼєкти з врахуванням віддаленості місцевості, відсутності очевидців та мінімального ризику викриття для членів угрупування».

Зловмисники діяли чітко та злагоджено: виїздили на крадіжки в темну пору доби, на місці користувались заздалегідь прихопленим спеціальним обладнанням – газовим різаком.

Поки троє співучасників порались коло обраного обʼєкту, весь цей час власник автомобіля очікував від них сигналу у віддаленому місці, аби не привертати уваги можливих свідків. І ледве компанія закінчувала «роботу», підʼїздив, всі четверо швидко вантажили автівку брухтом, після чого поверталися додому. А вранці здавали вантаж на один з пунктів прийому металобрухту.

Тривала діяльність групи майже місяць.

І невідомо, скільки ще б підприємств та громадян потерпіли б від рук злодіїв, якби автівку, котра в черговий раз прямувала з вантажем до обласного центру, не зупинили працівники поліції.

Організатору та його найближчому помічнику суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двоє інших перебувають під домашнім арештом.

І всім чотирьом належить відповісти перед законом у відповідності з ч. 5 ст. 185 КК України, тобто вчинення злочину з кваліфікуючими ознаками «повторність», «поєднаність з проникненням у сховище» та «вчинення злочинів організованою групою».

Санкція ж статті передбачає покарання за цей вид злочину від 7 до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна, повідомив Відділ комунікації поліції Сумщини.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.