Викрито серійного кишенькового злодія…

Конотопські правоохоронці викрили серійного кишенькового злодія...

Ним виявився 35-річний місцевий мешканець, який вже був неодноразово засуджений за аналогічні злочини, вчинені на території інших областей України. Крадіжки молодик скоював, як правило, в магазинах, користуючись тим, що потерпілий відволікається на вітрину, вибираючи товар, і непомітно витягував з кишень мобільні телефони, гаманці, гроші.

Причому робив усе так швидко та спритно, що потерпілі нічого не помічали. Спіймали ж спритника, як говориться, на «гарячому», коли він намагався викрасти гаманець у чергової своєї жертви. Свідки події негайно викликали правоохоронців.

Провівши ряд першочергових слідчо-оперативних заходів, оперативники довели причетність чоловіка до серії інших подібних злочинів, скоєних у м. Конотоп.

Під тиском доказів зловмисник визнав свою провину.

Він пояснив, що свої жертви обирав випадково.

Зайшовши до магазину, придивлявся до відвідувачів: хто надто пильно розглядає вітрини з товарами, хто говорить по телефону та куди після закінчення розмови кладе свій гаджет, хто звідки дістає гроші для розрахунку в касі.

А вже потім, підійшовши впритул, непомітно витягав свою здобич та йшов геть. Гаманці, забравши з них гроші, одразу ж викидав, телефони – продавав, а отримані кошти витрачав на власні потреби.

Спритнику вже оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена повторно), за що йому загрожує арешт від трьох до шести місяців або ж обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

У рамках кримінального провадження також вирішується питання про обрання зловмисникові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слід також додати, що наразі чоловікові вже оголошено про підозру за аналогічні злочини в м. Суми, а в Дніпропетровській області справу за таким же обвинуваченням нещодавно направлено до суду, повідомив Відділ комунікації ГУНП в Сумській області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.