На Буринщині шахрай видурив у пенсіонерки 23 тисячі гривень

Буринська поліція розшукує злочинця, який видурив у довірливої пенсіонерки 23 000 гривень

Шахрай, прийшовши до оселі самотньої жінки, хитрощами змусив її дістати зі схованки всі гроші, а потім просто обміняв їх на сувенірні «банкноти» номіналом 500 гривень кожна.

До будинку 81-річної жительки села Хустянка Буринського району постукав невідомий смаглявий чоловік, одягнутий у темний одяг.

І, назвавшись представником пошти, повідомив, що він уповноважений проводити роботу з пенсіонерами щодо обміну грошей у рамках грошової реформи, яка нібито проходить в країні.

Чоловік також розповів, що з обігу почали вилучати «старі» гривні для заміни їх на гроші нового зразка.

Після чого порадив літній напівсліпій жінці не зволікати, а показати йому «старі» гроші, щоб відразу їх і обміняти.

Господиня дістала зі схованки всі свої заощадження у сумі 23 000 гривень, та віддала їх незнайомцю.

Пройдисвіт швидко відрахував 46 сувенірних «банкнот» з написом на кожній «500 гривень» та віддав їх пенсіонерці.

Після чого, не затримуючись, залишив подвір’я одуреної ним жінки.

Того ж дня, дізнавшись про шахрайство, вчинене стосовно самотньої жительки села, сільський голова негайно повідомила поліцію.

А за допомогою інших односельців потерпілої, правоохоронці з’ясували, що в час, коли стався злочин, в населеному пункті перебував невідомий легковий автомобіль-іномарка чорного або темно-зеленого кольору, на якому приїхав злочинець, і в якому перебувало ще два смаглявих чоловіки характерної зовнішності, один з яких - високий та худий.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинця.

Шановні громадяни, якщо вам відоме місцезнаходження осіб, які можуть бути причетними до вчинення цього та подібних злочинів, прохання невідкладно повідомити Буринське відділення поліції ГУНП в Сумській області по телефону (05454) 2-13-45, 0990751240 або 102.

Правоохоронці Сумщини попереджають громадян про небезпеку бути одуреними та обкраденими, та радить не довіряти свої гроші, заощадження та майно нікому зі сторонніх.

Пам’ятайте, на землі ще достатньо пройдисвітів, які тільки й мріють, як привласнити чуже.

Тож будьте уважні і обережні, аби не потрапити на гачок злочинців, застерігає Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.