Сину за насильство над рідною матір’ю загрожує кримінальна відповідальність

Працівники Сумського районного відділу поліції вже тричі складали адмінпротокол за сімейне дебоширство на 34-річного чоловіка, в результаті якого страждала його мати.

Однак жінка хоча й скаржиться на сина, проте відмовлялась фіксувати в передбаченому порядку нанесені ним побої.

Тепер, у звʼязку з останніми змінами в законодавстві, поліцейські можуть відкрити стосовно домашнього тирана кримінальне провадження, незважаючи на відмову потерпілої притягнути сина до відповідальності, повідомив Відділ комунікації поліції в Сумській області.

До працівників поліції Сумського району за допомогою звернулася 55-річна жителька Новоселиці.

Вона розповіла, що її нетверезий син вкотре влаштував удома дебош.

Їй також «дісталось», але вона змогла втекти.

Проте зараз потрапити назад до свого помешкання не може – син зачинився зсередини і не пускає її додому.

За вказаною адресою виїхали правоохоронці.

Вони розібрались у ситуації, зʼясувавши, що це не перша така сварка, вчинена чоловіком.

Будучи у нетверезому стані, він втрачає будь-яку людську подобу, і свою лють виливає на всьому, що потрапляє під руку, навіть на рідну матір.

А протверезівши, не памʼятає, що чинив напередодні.

«Чоловік і сам визнає, що іноді зловживає спиртним, від чого, врешті-решт, страждає його мати, - коментує Андрій Сердюк, начальник Сумського районного відділу поліції. – Востаннє під час проведення медичного обстеження на стан алкогольного сп’яніння, в його крові доза оковитої перевищувала допустиму норму в 14.5 разів. Крім того він вже перебуває на обліку за сімейне насилля та має багатий кримінальний досвід. Але, не дивлячись на це, його мати відмовилась проходити медичне обстеження і документувати завдані побої».

Відтак, на чоловіка правоохоронці склали черговий адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП.

Однак, за словами Сергія Стативи, заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУНП – начальника відділу дільничних офіцерів поліції, від 11 січня 2019 року відповідальність за сімейне насилля значно посуворішала.

«Учора набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-Процесуального кодексів України, - говорить він. – Зокрема, введено в дію статтю 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство». Відтепер у відповідності з її вимогами зловмисники можуть отримати покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років. При цьому бажання жертви не притягувати кривдника до кримінальної відповідальності може і не бути врахованим – для відкриття кримінального провадження достатньо буде лише задокументувати сам факт передбаченого законом злочину».


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.