Неповнолітній аферист збагачувався через Інтернет…

Поліцейські вирахували винахідливого 17-річного підлітка, який намагався поповнити власний гаманець за чужий рахунок.

Юнак торгував неіснуючими речами, а коли знаходив потенційних покупців, брав передоплату та зникав.

Поліцейські встановлюють кількість потерпілих та продовжують перевіряти його на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Жертвою неповнолітнього афериста стала 39-річна жителька Луганщини.

Жінка неодноразово користувалась оголошеннями в Інтернеті, тож коли знайшла на одному з сайтів цікаву пропозицію про продаж жіночої куртки, вирішила її придбати.

Умовою була сплата за товар у сумі 500 гривень, перерахувавши які, продавець перестав виходити на зв'язок.

«Під час проведення комплексних оперативно-пошукових заходів, націлені на розшук зловмисника, оперативники встановили, що власником рахунку є 17-річного житель Шостки, - розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Крім того, хлопця зафіксували камери відеонагляду під час знімання готівки. Коли ж його розшукали та перевірили, він зізнався, що в такий спосіб намагався трохи підзаробити».

Правоохоронці продовжують встановлювати постраждалих від рук неповнолітнього афериста.

Наразі стосовно нього відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», яке вже спрямоване до суду.

За скоєне підлітку загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.