Молодики на викраденому автомобілі їхали до Ромнів, але не доїхали…

Подія трапилася в селі Глинськ Роменського району...

Два приятелі вирішили поїхати до Ромнів, для чого… скористалися чужою автівкою.

Тим більше, що її власник не тільки залишив на вулиці свій транспортний засіб незамкненим, та ще й не забрав з салону ані документів на автомобіль, ані гроші.

До чергової частини Роменського відділу поліції близько третьої ночі звернувся житель одного з сіл Роменського району.

Молодий чоловік повідомив, що його товариші по роботі, які працюють в одній з охоронних фірм, під час об’їзду об’єктів помітили в кюветі його автівку АЗЛК «Москвич».

Остання перебувала в сніговому заметі між селом Глинськ та селом Ярмолинці.

За словами 29-річного заявника, він близько десятої вечора приїхав додому, припаркував свою автівку біля двору і, не замикаючи дверцят, пішов відпочивати.

Слідчо-оперативна група Роменського відділу поліції, яка відразу виїхала на виклик, чи не відразу встановила осіб, причетних до угону.

«Наших співробітників біля виявленого автомобіля очікували колеги заявника, – розповідає Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. - Вони повідомили, що неподалік покинутого транспортного засобу виявили двох підозрілих молодих людей, котрі пішки рухались від машини в бік райцентру».

Правоохоронці опитали хлопців.

Вони виявились земляками потерпілого, їм 18 та 20 років.

Останні відразу зізналися в угоні автомобіля.

Розповіли, що після святкового вечора, який відбувався у місцевому коледжі, вони вирішили їхати до райцентру.

Для чого «вдало» скористалися полишеною неуважним власником незамкненою машиною.

До того ж, у салоні виявились не тільки повний пакет документів на саму машину, а й чимала сума грошових коштів.

Однак на заваді їх планам стала негода.

Заїхавши в сніговий замет, «Москвич» застряг.

Тоді молодики, не завдаючи собі зайвого клопоту, покинули машину і рушили до Ромнів пішком.

Невідомо, до яких би наслідків призвели б дії молодих людей, якби не уважність співробітників охоронної фірми та не оперативність працівників поліції.

Наразі стосовно хлопців слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 289 ч. 2 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

За скоєне їм загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі, проте остаточну «крапку» в цій справі поставить суд, повідомив Відділ комунікації поліції Сумщини.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.