Шахраї «перемагають»…

Поліція вкотре застерігає: оголошення в Інтернеті можуть бути шахрайською пасткою…

Не зважаючи на численні застереження правоохоронців бути обачними з операціями купівлі-продажу в мережі Інтернет, жителі Шосткинського району вирішили скористатись он-лайн послугами та натрапили на зловмисника-афериста.

Повідомлення в поліцію про шахрайство надійшло від 48-річної мешканки Шосткинського району.

Жінка розповіла правоохоронцям, що її син знайшов в Інтернеті оголошення про продаж автомобіля «ВАЗ» у сусідньому селі за привабливою ціною.

Зв’язавшись за вказаним в об’яві номером телефону, домовилась про зустріч з продавцем.

Єдиною його умовою була сплата на його рахунок передоплати у сумі 5 000 гривень, обіцяючи при цьому повернути гроші, якщо товар їм не підійде.

Вона погодилась.

Та коли надіслала гроші і поїхала з чоловіком до вказаного села за автомобілем, там з’ясувалося, що ніхто з місцевих жителів не продає своє авто і особа з такими ім’ям та прізвищем в селі не проживає.

У поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та встановлюють власника рахунку, куди саме були перераховані гроші...

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням, бути особливо уважними під час придбання товарів в подібний спосіб, та завжди розраховуватися з продавцями-незнайомцями після отримання товару.

Будьте особливо уважні під час проведення фінансових операцій, які ви здійснюєте і прораховуйте можливі наслідки.

Пам’ятайте, що за вигідною пропозицією та низькою ціною, може ховатися звичайнісінький шахрай, застерігає Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.