Стрілянина у Ромнах…

Подія сталася в Ромнах минулими вихідними...

Раніше судимий 36-річний чоловік пограбував перехожого, відібравши у того заплічник з дорогими гаджетами.

«Здобич» заклав у ломбард, а на виручені гроші придбав два пневматичних пістолети.

І вже наступного дня, будучи в стані алкогольного спʼяніння, скористався покупкою, відкривши стрільбу в бік випадкових знайомих.

Коли до чергової частини Роменського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних будинків чоловік з пневматичної зброї поранив двох своїх нових знайомих, на місце події відразу виїхали група реагування поліції охорони, група поліції «швидкого реагування» та слідчо-оперативна група.

У будинку за вказаною адресою правоохоронці застали лише потерпілих – 58-річного господаря та його приятеля.

Молодик, котрий вчинив стрілянину, незадовго до приїзду полісменів подався у місто.

Маючи прикмети підозрюваного, працівники поліції охорони за півгодини зупинили схожого чоловіка в центрі Ромнів.

Ледве побачивши правоохоронців, той намагався утекти, але його наздогнали зупинений. При огляді виявилось, що в кишені верхнього одягу затриманий, - 36-річний раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів та побоїв місцевий житель, - має пневматичний пістолет. Чоловіка доправили до райвідділу, де на нього вже очікували слідчі.

У ході першочергових слідчих дій зʼясувалось, що підозрюваний напередодні пограбував 47-річного перехожого, відібравши у того рюкзак з фототехнікою та мобільним. Телефон встиг подарувати, техніку - закласти у ломбард, а на отримані гроші придбав два пневматичні пістолети.

Маючи один з них в кишені, пішов у гості до свого випадкового знайомого. Там, добряче «приклавшись» до чарки, вирішив розважитися стрільбою, при цьому поцілив в обличчя і господарю, і другому гостю. Медики після надання потерпілим всієї необхідної допомоги відпустили їх обох додому.

«Що цікаво: нещодавно стосовно цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження за навмисне пошкодження чужого автомобіля, і справа наразі розглядається у суді, – прокоментував подію Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Тож, зважаючи на всі ці обставини, громадянина затримали в порядку ст. 208 КПК України, і нині вирішується питання про обрання йому судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Стосовно зловмисника в поліції відкриті ще два кримінальні провадження – за ознаками ч. 2 ст. 125 (спричинення легких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Тож бажання «розважитися» буде коштувати підозрюваному чергового увʼязнення строком до шести років, повідомив Відділ комунікації поліції Сумщини.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.