Син до смерті забив рідну матір…

Ця жалива подія трапилася на Сумшині, у місті Охтирка…

47-річний чоловік завдав тяжких тілесних ушкоджень своїй 78-річній матері, від яких жінка невдовзі померла.

І хоча спочатку він намагався запевнити правоохоронців, що його літня ненька загинула природною смертю, після проведення експертиз, зізнався, що тяжко побив її.

Про те, що за місцем мешкання померла 78-річна жінка до поліції повідомив її сусід.

Правоохоронці, які прибули за викликом та поспілкувались із сином померлої, той пояснив, що мати, начебто, впала на підлогу і він разом із сусідом переклали її на диван, а через деякий час вона померла.

«З його слів жінка довгий час була прикута до ліжку, тому вірогідно за все падіння з ліжка і спричинило її смерть. На перший погляд це здавалось правдоподібним, - прокоментував Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції, – тим паче, що на тілі померлої ми виявили характерні синці та ссадини, але отримані результати судмедекспертизи розтину тіла змусили нас засумніватися у щирості показів сина померлої. Згідно висновків спеціалістів, смерть жінки настала в результаті набряку мозку, травматичного субарахноїдального крововиливу. Стало зрозумілим, що перед смертю вона отримала жорстокі побої».

Правоохоронці вирішили допитати раніше судимого 47-річного сина жінки, з яким та жила протягом останнього місця.

Спочатку чоловік намагався переконати поліцейських, що турбувався про матір, яка не в змозі була навіть пересуватися.

Мовляв, вона неодноразово падала з ліжка, і він жодним чином не причетний до її смерті.

Та після того, як його співмешканка зізналась, що бачила, як чоловік бив померлу, останній почав говорити.

За його словами, за матір’ю раніше доглядали його сестри, які наразі на заробітках та перевезли стареньку до нього, аби він за нею піклувався.

Бабуся була лежачою і майже не пересувалась. Часто стогнала та потребувала уваги, що його дратувало.

А того дня вони всі чекали на поштарку, яка ввечері принесла пенсію.

Та коли вона пішла, жінка вкотре впала з дивану, потребуючи допомоги.

Сина це розлютило, і він навмисно заподіяв близько десяти ударів кулаком в область голови та обличчя своїй ненці, хапав її за одяг та бив головою об бильце дивану.

Проте, запевнив, вона була жива.

Після чого разом зі співмешканкою пішли пиячити. А коли за добу повернулись, знайшли її мертвою.

Сьогодні зловмисника затримано.

Йому оголосили підозру за ознаками за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілому».

Покаранням за скоєне може стати від семи до десяти років позбавлення волі, повідомив Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.