У Сумській обласній філармонії завершився 79-й концертний сезон. Попереду – ювілейний

«Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви, вона додає життя і веселість всьому існуючому... Її можна назвати втіленням усього прекрасного і всього піднесеного», - так говорив давньогрецький мислитель Платон.

У Сумах навіть вибагливі глядачі давно знають, що коли відвідати концерт класичної музики, який представляють артисти обласної філармонії, то заряд енергії та життєвої сили поповниться на тривалий час.

Справжнім шквалом емоцій, різнобарв’ям квітів та щирістю посмішок у Сумській обласній філармонії завершився 79-й концертний сезон. Цього дня до програми свята музики увійшли найяскравіші твори, що прозвучали в сезоні. Вітав неперевершених артистів із закриттям концертного сезону і перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

За його словами, неможливо докорінно оцінити справжню багатогранність талантів артистів, творами яких прикрашене кожне свято, що відбуваються в області.

«Без вас не проходить жоден день села, жоден захід на Сумщині, - звернувся до колективу філармонії Анатолій Річкаль. – Ваш талант є уособленням всього прекрасного до чого може доторкнутися кожен поціновувач високого мистецтва. Я вдячний вам за ті емоції, піднесений настрій, а особливо позитивний заряд енергії, що ви даруєте публіці. Впевнений, що наступний концертний сезон стане ще більш феєричним, адже грань вашого таланту неосяжна».

Від свого імені, та від імені обласного депутатського корпусу Анатолій Якович висловив щиру вдячність колективу філармонії, особливо за кількість благодійних концертів. Він вручив грамоти обласної ради.

У заключному концерті взяли участь лауреат міжнародного конкурсу, камерний оркестр старовинної та сучасної музики «Ренесанс», головним деригентом якого є заслужена артистка України Людмила Стичук. Звучав цього дня і «його величність» орган, хоральні прелюдії Іоганна Баха виконав Орест Коваль.

Глядачі від душі аплодували всім виконавцям, хто заполонив своїм талантом їхні душі: Ларисі Мухіній, Тетяні Ластовецькій та Сергію Завгородньому. Великий фурор у публіки викликали і виступи Лариси Іванової, заслуженого діяча мистецтв України Валентини Макарової та Олени Антонець, у виконанні яких прозвучав твір Астора П’яццолли «Весна».

А закривали програму гала-концерту композицією Петра Чайковського з балету «Лускунчик».

«Справді, коли людина хоче відпочити, варто лише почути прекрасні ніжні звуки. У нас багато колективів, і всі вони гідні, – говорить директор храму музики Олександр Даниленко. – Ми працюємо на всі категорії слухачів. І всі вони отримують свою порцію радості!»

Наразі у планах виконавців та колективів філармонії, як завжди, багато приємних сюрпризів для глядачів, які, затамувавши подих, очікують відкриття нового ювілейного 80-го концертного сезону, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.