Буринь: День пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня 2018 року, українці відзначають День пам’яті та примирення.

У Бурині відбулися мітинги-реквієми біля пам’ятників, де знайшли свій вічний спочинок воїни, які загинули в боях за Буринщину.

Головне зібрання відбулося в центрі міста біля Братської могили воїнів Другої світової війни.

З Днем пам’яті та примирення присутніх привітав голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко, нагадавши також, яким чорним смерчем пронеслася війна по Європі та яку ціну за перемогу заплатила Україна, і, зокрема, Буринщина.

Дует у складі Яни Сірої та Юлії Пролетарської виконали тужливу українську народну пісню «У лісі під дубом столітнім».

На знак світлої пам’яті за полеглими українцями на фронтах Другої світової війни, закатованими у концтаборах, замученими голодом, та на знак глибокої жалоби за співвітчизниками, які пали в боях в ході антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях була оголошена хвилина тиша.

Після неї заупокійну літію за загиблими у Другій світовій війні та молебень за захисників Вітчизни провів благочинний Буринського округу, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви, митрофорний протоієрей отець Іоанн.

Потім ведуча Наталія Сомова запросила присутніх вшанувати жертв війни покладанням квітів, завжди пам'ятаючи, яку ціну заплатила Україна за можливість нам сьогодні жити, працювати, ростити дітей.

Про заходи, які відбулися в місті Буринь інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) повідала художній керівник Буринського районного будинку культури Марина Біркун.

Світлина Марини Біркун.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.