Сумщина: СБУ блокувала механізм незаконного оформлення прикордонниками документів

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою блокували на Сумщині механізм незаконного оформлення прикордонниками документів, які дають законне право на перебування громадян в нашій країні та РФ.

Правоохоронці встановили, що угруповання, до якого входили колишній прикордонник і залізничники, організували на пункті пропуску «Конотоп» нелегальне проставлення штампів у документи про нібито перетин кордону.

Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували, що українські «заробітчани», які працюють у Росії, напередодні закінчення терміну офіційного перебування передавали свої паспорти українським залізничникам. Ті у свою чергу через спеціально обладнані схованки залишали документи прикордонникам, які вносили необхідні відмітки. Такі ж «послуги» надавалися громадянам РФ, які перебували в Україні.

Співробітники СБ України також зафіксували, що зловмисники допомагали оформити легальний в’їзд в нашу країну мешканцям тимчасово окупованих територій, які виїжджали до РФ через неконтрольовану ділянку кордону.

За інформацією спецслужби, серед них були особи причетні до діяльності незаконних збройних формувань терористичних організацій «Д/ЛНР».

За кожне внесення недостовірних даних у паспорт ділки отримували до двох з половиною тисяч гривень, а виготовлення підробленої міграційної картки «коштувало» до п’ятисот.

У рамках відкритого кримінального провадження під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили велику кількість фіктивних дата-штампів української прикордонної служби та Прикордонної служби ФСБ РФ, документи, які підтверджують проведення оборудок.

Вирішується питання щодо проведення низки експертиз та повідомлення про підозру особам, причетним до незаконного бізнесу, повідомила Прес-група УСБУ в Сумській області.

До слова, інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОДІЇ детально розповідав, що співробітники Управління СБУ в Сумській області спільно з прокуратурою викрили старшого зміни митного поста «Юнаківка» Сумської митниці на вимаганні хабарів від водіїв автомобілів на іноземній реєстрації.

Оперативники спецслужби задокументували, що посадовець встановив «таксу» за не створення перешкод у ввезенні на митну територію України автомобілів з реєстраційними номерами країн Європи – одна тисяча гривень з кожного авто.

Співробітники спецслужби затримали митника під час отримання чергової неправомірної вигоди у сумі дві тисячі гривень за оформлення двох автомобілів…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.