Працівники поліції Бурині знайшли автокрадія

Житель Конотопщини не знайшов іншого способу допомогти своїй родині коштами, як вдатися до прикладу головного героя кінокомедії «Бережись автомобіля». Спокусився зловмисник на мопед свого земляка та автівки двох мешканців сусіднього райцентру.

До Буринського відділення поліції звернувся 37-річний власник автомобіля «Москвич», який розповів, що на автодорозі, неподалік свого будинку, залишив свою машину без нагляду, а коли повернувся, виявив її зникнення.

«На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, - коментує Сергій Бойко, начальник Буринського відділення поліції. - Правоохоронці провели ряд пошукових заходів і невдовзі затримали підозрюваного – 25-річного жителя одного з сіл Конотопського району. Під час перевірки з’ясувалось, що чоловік причетний ще до кількох злочинів - крадіжки акумулятора та магнітоли з автомобіля «Ланос», який належить жителю Бурині, та викрадення мопеду «Дельта» з гаража 88-річного жителя Конотопського району. Причиною ж таких вчинків, за словами чоловіка, стало складне матеріальне становище в родині».

За словами затриманого, проникав до салонів машин, розбивши скло дверцят. А мопед викрав з гаражу, пошкодивши дверний замок. Всі свої «трофеї» чоловік планував продати, а на виручені гроші утримувати родину.

Правоохоронці вже повернули викрадений автотранспорт власникам. У відношенні зловмисника відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Поліція закликає громадян бути пильними та приділяти більше уваги зберіганню свого майна: не полишати транспортні засоби в людних місцях без нагляду та користуватись послугами охороняємих стоянок, дверцята замикати щоразу, навіть коли виникає необхідність відійти буквально на кілька хвилин.

За жодних обставин не слід залишати на видному місці в салоні дорогі чи яскраві речі – це додатково привертає увагу крадіїв. Також не зайвим буде обладнати транспорт сигналізацією чи протиугінними засобами безпеки, які допоможуть вберегти його від викрадачів, підкреслює Відділ комунікації поліції в Сумській області.

На світлині: Буринське відділення поліції.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.