У поліції поновлюють традиції духовного наставництва

Відтепер працівників підрозділу духовно опікує та наставляє в християнських чеснотах настоятель Свято-Дмитрівського храму, благочинний Сумського району протоієрей Володимир (Глущенко). На зустріч з настоятелем Свято-Дмитрівського храму, користуючись нагодою поговорити зі священиком, зібрався чи не увесь особовий склад підрозділу.

Адже не часто полісменам, в силу специфіки їх роботи, доводиться спілкуватися з представниками духовенства. А питання, в яких може дати доречну й слушну пораду тільки священик, зібралось у кожного з присутніх немало. І стосувались вони не тільки «робочих» моментів.

Як налагодити стосунки зі старшим поколінням у сім‘ї, як порозумітися з дітьми, як вчинити, коли подружжя на грані розлучення – про ці та інші міжособистісні питання йшла мова на зустрічі з протоієреєм Володимиром. Крім того, настоятель храму розповів, які чесноти з точки зору святих отців православної церкви повинен мати воїн, а працівників поліції православна церква відносить саме до категорії воїнів.

За давньою православною традицією, християни звертаються до своїх небесних покровителів з молитвами, аби ті клопотали перед Богом про допомогу, в тому числі й в питаннях роботи або ремесла. Це пов‘язано з тим, що при земному житті конкретні святі славилися благими ділами в якійсь сфері діяльності – у лікуванні фізичних чи душевних хворобах, у допомозі бідним або ображеним, відзначились на полі бою при захисті батьківщини і т.д.

Відтак, працівники правоохоронних органів, а саме поліції, мають у небесних покровителях Собор Святих воїнів, Миколая Чудотворця Мірлікійського, Георгія Побідоносця, Іоана Воїна, Ікону Божої Матері Всіх Скорботних Радість і т.д.

Українські ж правозахисники традиційно, за давніми козацькими звичаями, шанують також свято Покрова Пресвятої Богородиці, котра здавна вважалась покровителькою Війська Запорізького.

«Ви маєте молитися своїм покровителям про духовну підтримку та наставництво, про волю нести свій обов‘язок з честю і достоїнством, про захист від ворогів зовнішніх і внутрішніх, про мир, про торжество справедливості та правди, – підкреслив священик, даруючи ікони Покрова Пресвятої Богородиці всім присутнім полісменам. – Пам‘ятайте, що кожен ваш вчинок має свою ціну, і саме вона визначає долю людини не тільки в земному житті, а й після його закінчення».

Після короткого молебну настоятель благословив правоохоронців на подальшу добру службу та побажав здоров‘я духовного та фізичного, бути поборниками справедливості та захищати всіх ображених та скривджених. Затим освятив робочі кабінети працівників поліції, і запросив правоохоронців до храму.

«В наш нелегкий час реформ і змін, коли суспільство переживає руйнування одних ідеалів і повертається до інших, традиційних, що пережили століття, і з якими наші предки боролися з внутрішніми та зовнішніми загрозами, ми повинні мати чіткі духовні орієнтири, згідно яких і нести свою службу, виконувати свій обов‘язок перед громадою, перед народом і державою загалом. І церква з її більш ніж двотисячолітнім досвідом і традиціями нам у цьому допомагає, – говорить начальник Сумського районного відділу поліції Андрій Сердюк. – Ми щиро дякуємо за такі зустрічі отцю Володимиру, і сподіваємося на подальшу співпрацю. Надіюся, що його добрі поради та молитва допоможе нашим працівникам не тільки налагодити і підтримувати в родинах теплі стосунках, а й достойно нести їх нелегку службу».

Про цю подію повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.