Екскурсію для школярів до кінно-спортивної школи організували поліцейські

Поїздку організували співробітники ювенальної превенції разом з фізкультурно-спортивним товариством «Динамо». Учні загальноосвітньої школи №7 м. Суми мали змогу не тільки ознайомитися з умовами тримання та тренування елітних коней, а й самим спробувати себе в ролі наїзника.

Про цю подію розпові Відділ комунікації поліції Сумської області.

Із самого ранку в Сумській кінно - спортивній школі чекали на гостей – школярів восьмих класів ЗОШ №7.

Екскурсію для дітей проводили обізнані тренери та конюхи. Вони ознайомили всіх присутніх з приміщенням, де утримують коней, їх породами, особливостями догляду за тваринами, щоб ті показували гарні результати під час змагань.

Як розповіла одна з конюхів, Лариса Новохатська, в цій школі працюють високоосвічені, досвідчені фахівці, котрі люблять свою справу та вкладають у неї душу, час і зусилля, ставляться до своїх чотириногих вихованців трепетно, з любов’ю. Такому ж відношенню до тварин навчають і тих підлітків, хто хоче присвятити своє життя кінному спорту.

«З різних шкіл міста, сюди приходять багато бажаючих, – говорить вона. - Адже тут є спеціальні тренери з відповідною освітою, які дуже тактично навчають дітей, прикладаючи багато зусиль, щоб кожен з них отримав відповідні теоретичні знання та практичні навички з верхової їзди. Діти мають змогу самостійно доглядати за своїм улюбленцем під час підготовки до змагань, тому їм тут дуже подобається».

Наступним етапом ознайомлення дітей з кінним спортом була демонстрація самої верхової їзди. Перед початком школярів ознайомили з правилами поводження з тваринами, особливостями екіпірування, технікою безпеки під час їзди та як правильно триматись в сідлі. Після чого підлітки могли отримані знання застосувати на практиці та відчути себе справжніми наїзниками. Дехто зі сміливців взагалі вперше осідлав коня. З задоволенням в очах та радісними посмішками юні жокеї ділилися своїми враженнями один з одним . «Ніколи раніше не катався на конях.

Сьогодні це було вперше. Було трішки страшно, але мені дуже сподобалось», - говорить один з учнів восьмого класу.

Наостанок школярі мали змогу сфотографуватись на пам'ять про цю незвичайну екскурсію, з усіма ініціаторами заходу та залишити на згадку таку фотографію для спортивної школи.

«Історично так склалося, що кінний спорт є продовженням козацьких традицій в нашій історії. Тому у нас в дитячо-юнацькій спортивній школі досить часто проводять такі заходи. Діти дуже позитивно сприймають кінний спорт. Це видно з того, як важко їх відправити додому по закінченню тренувань», - коментує виконувач обов’язків директора Сумської кінно-спортивної школи Оксана Щегло.

Метою проведення таких заходів правоохоронці передбачають –зацікавлення дітей в спорті, любові до природи, виховання майбутнього країни та повагу до її історій. Та насамперед – попередження правопорушень серед підлітків.

Працівники ювенальної превенції не упустили нагоди і розповіли школярам про відповідальність їх однолітків за вчинені правопорушення, та про нинішній стан так званої «дитячої злочинності». За словами Олександра Галицького, старшого інспектора ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області, в минулому році поліція зафіксувала 253 злочинів, скоєних 201 неповнолітнім правопорушником. З них - значна кількість саме школярів.

На сьогодні на обліку в поліції перебуває 184 дитини.

«Такі заходи сприяють вихованню підростаючого покоління . Буквально на очах змінюється поведінка дітей, - коментує правоохоронець. - Я вважаю, що це добра альтернатива нинішнім гаджетам та Інтернету, адже діти мають змогу поспілкуватись з живою природою , випробувати себе в одному з різновидів спорту. Школярі залишились дуже задоволені. Такі заходи корисні, як профілактика правопорушень серед підлітків».

Працівники поліції сподіваються,що кожен з екскурсантів перегляне свою поведінку,свої пріоритети та відкриє в собі бажання вести здоровий спосіб життя та прагнути до світлого майбутнього, адже ми є нащадками славного козацькогого роду.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.