У Буринській міській ОТГ може залишитися одна-єдина школа…

Коли інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) написав про можливе закриття «Аптеки №35», дехто не повірив у це, а дехто навіть звинувачував портал у поданні неправдивої інформації.

У підсумку аптеку закрила міська влада на чолі з Віктором Ладухою, а приміщення потрапило в приватні руки…

Коли інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі МЕДИЦИНА писав, що Буринська центральна районна лікарня стала на межі її розвалу, був звинувачений у поданні неправдивих даних.

І що тепер маємо? Лікарня банкрутує, і згасає. І якщо її нині не взяти на баланс Буринської ОТГ, від неї нічого не залишиться.

Та міська влада не поспішає, а через кілька місяців будуть ліквідовані й Буринська районна рада і Буринська районна державна адміністрації.

І Буринська ЦРЛ може канути в лєту…

Коли інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) написав, що Буринський міський садочок №3 «Сонечко» міська влада готує до закриття, теж отримав порцію не дуже, м’яко кажучи, гарних слів.

І де ж тепер «Сонечко»?

Хоча на попередніх передвиборчих зустрічах нинішній голова міста Віктор Ладуха запевняв всіх, що тільки він може зберегти садочок від ліквідації.

А кілька місяців назад (під час карантину) без будь-яких попереджень разом зісвоїми підлеглими депутатами прийняв рішення, щоб закрити заклад.

І «Сонечко» вже погасло...

Коли інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БІЖ) повідомляв про те, що Буринська ДЮСШ та деякі заклади культури будуть ліквідовані, почалися нападки на БіЖ щодо необ’єктивної інформації.

У хто б та щоб не писав про реорганізацію, оптимізацію тощо – ці заклади ліквідовані. А ті рудименти, що від них залишися у вигляді Буринської школи мистецтв аж ніяк не стосуються спорту.

А спорту стосується дві прекрасні зали – борцівська та боксерська, які сьогодні, 14 жовтня 2020 року, відкрив Спортивний клуб «Буринь».

Про це в розділі СПОРТ сьогодні, 14 жовтня 2020 року, розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Коли інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) дізнався про можливе закритті станції Путивль, що в місті Буринь, відразу оприлюднив про це.

І що?

Нинішня міська рада стала на захист?

Зробила якісь кроки, щоб не допустити закриття?

Ні.

Адже вона судиться з Укрзалізницею за перейменування станції Путивль на станцію Буринь.

І для неї перейменування, мабуть, як і для місцевих депутатів, важливіше, аніж можливе закриття станції.

І, звичайно ж, на ній не зупинятиметься жоден пасажирський потяг.

Та їм до цього байдуже.

Адже вони практично не користуються потягами, а їздять на автомобілях.

А як же бути звичайним буринцям-пасажирам?

Виходить, що це аж ніяк не проблеми нинішньої міської влади...

Тепер уважно.

З’являється деяка інформація, що після виборів, коли на другий тепер уже 5-річний термін головою Буринської міської ОТГ буде обрано Віктора Ладуху, може розпочатися процес закриття шкіл у населених пунктах громади.

І виправдовуватимуть це тим, що утримання сільських шкіл буде не під силу бюджету Буринської міської ОТГ.

Тобто, спочатку дві школи залишаться в Бурині. У міській ЗОШ №3 не такі вже й райдужні перспективи. Після закриття садочка «Сонечко», вихованці якого вчилися в цій школі, як такого поповнення тут вже не буде.

Потім може відбутися новий етап «оптимізації», про яких розповідалося дещо вище, і в центрі Бурині може залишитися тільки одна-єдина опорна школа Буринської міської об'єднаної територіальної громади.

Прохання до читачів таке: не поспішайте звинувачувати інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ БіЖ) у поданні передчасної інформації.

Адже, як засвідчує уже досвід, попередні публікації, які подавалися на інтернет-порталі БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), на превеликий жаль, справджувалися…

Будемо сподіватися, що виборці своїм голосуванням не приведуть до закриття шкіл. А все ж таки на виборах зроблять правильний вибір, і не дадуть повністю знищити освіту в громаді, тобто, нинішнє й майбутнє своїх дітей…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Світлина автора.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.