Тетяна Головко, заступник голови Сумської обласної ради: «Пандемія, що зараз вирує у світі, зім’яла всі плани, і починати цей навчальний рік надзвичайно складно…»

Уже традиційно, коли до початку нового навчального року залишаються лічені дні, освітяни Сумщини збираються на серпневу конференцію педагогічних працівників.

Сьогодні, 26 серпня 2020 року, серед присутніх були заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко, голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко, народний депутат України Тетяна Рябуха, директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, в.о. начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Сергій Бутенко, голова Сумського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки Сергій Осадчий, керівники закладів освіти та представники органів місцевого самоврядування, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Навчальний рік, що минув, поставив перед нашими освітянами безліч питань, які потребували негайного вирішення. Пандемія, що зараз вирує у світі, зім’яла всі плани, і починати цей навчальний рік надзвичайно складно. Реалії сьогодення потребують гнучкості та вміння швидко підлаштовуватися під ситуацію. Дякую нашим педагогам, що вони не тільки вміють це робити, а й можуть навчити цього наших дітей», – з такими словами звернулася до присутніх заступник голови обласної ради Тетяна Головко. Тема цьогорічної конференції «Освітнє середовище – простір гармонійного розвитку нового покоління».

Тетяна Головко додала, що виховання відповідальних громадян, здатних до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь співвітчизників і соціуму загалом, забезпечення сталого розвитку України в майбутньому та реалізації її європейського вибору, є важливим компонентом сучасної освіти. Розвиток освіти став полем партнерської взаємодії центральних і регіональних державних органів з органами місцевого самоврядування, закладами освіти, педагогами, батьками та громадськими об’єднаннями.

Тетяна Головко зауважила, що пишається освітянами Сумщини та побажала педагогам плідної праці і вручила відзнаки обласної ради кращим працівникам освітньої галузі Сумщини.

Почесною грамотою Сумської обласної ради нагороджено директора Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 м. Суми Сумської області Людмилу Новик.

Грамотами обласної ради нагороджені учитель української мови і літератури Путивльської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. Радіка Руднєва Ольга Ващенко, педагог-організатор Опорного навчального закладу «Великобубнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Тетяна Гайдук, тренер-викладачз легкої атлетики Комунального позашкільного навчального закладу «Охтирська дитячо-юнацька спортивна школа» Олександр Мучаров та директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Сумської районної ради Сумської області» Ірина Штанько.

Перед початком конференції була розгорнута робота тематичних майданчиків на локаціях у форматі Ed Camp, на яких присутні мали змогу ознайомитися з безпечним інформаційним середовищем, культурою здорового харчування та безліччю інших цікавинок та методичних розробок.

Директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації підбила підсумки діяльності освітянської галузі та розповіла про виклики в новому 2020/2021 навчальному році.

«В області успішно створюється новий освітній простір, продовжується реалізація Концепції Нової української школи, удосконалюється якість освітніх послуг на всіх рівнях. Галузь освіти Сумської області успішно вдосконалюється відповідно до вимог часу, запитів інформаційного суспільства та нових соціальних умов», - зазначила Вікторія Гробова.

Серпнева конференція є гарним стартом для нового навчального року, бо дає змогу обмінятися здобутками та дізнатися щось нове в освітянському просторі Сумщини.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.