Пам’ятаємо. Шануємо. Перемагаємо

Конотопська битва 1659-го року – значно більш, аніж просто дата в нашій історії, вона - взірець українського лицарства, козацького воєнного мистецтва і переможної тактики, а для росіян найганебніша і наймасштабніша поразка, чорна сторінка військового мартирологу. Для нас, українців, – це символ боротьби за свободу, єдність та суверенність рідного краю.

Досить символічним є те, що своє перше "бойове хрещення" ми пройшли саме на річницю переможної Конотопської битви і презентували новостворений осередок Пласт.Конотоп, долучившись 5 липня до загальноміських заходів з нагоди 361-ої річниці перемоги війська під проводом гетьмана України Івана Виговського під Конотопом.

Пам’ять тих, хто віддав життя за Україну, ми вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку на честь оборони конотопської фортеці та до пам’ятника Григорію Гуляницькому.

Експромтом народився флешмоб із рядків поезій Тараса Шевченка, коли ми відвідали пам"ятне для конотопців місце, щоб віддати шану Великому Кобзареві.

Встигли ознайомитися з виставкою «Конотопська битва – звитяга пращурів великих», яка експонується у міському центрі культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир».

Але найцікавішою, найяскравішою та найвідповідальнішою подією цього дня стала для нас участь у квесті краєзнавчого спрямування «Шляхами Конотопської битви 1659 року». Маршрут квесту пролягав пам’ятними місцями, що пов’язані з подіями Конотопської битви 1659 року, і вимагав від учасників змагань не лише знань з історії, а й достатньо серйозної витривалості, оперативності, винахідливості, командної роботи та дружньої підтримки.

Продемонструвавши ці якості, помножені на неабияке бажання перемогти, ми посіли перше місце!!! Отримали диплом ПЕРЕМОЖЦЯ КВЕСТУ і сувеніри на згадку. І хоча говорять, що головне у змаганнях – участь, зізнаємося відверто, що перемогти саме цього дня нам було надзвичайно важливо і приємно!

Величезне СПАСИБІ всім, хто в нас вірив, допомагав, підтримував, подумки і серцем був із нами цього дня! Трохи потомлені, але неймовірно задоволені і щасливі, сповнені незабутніх вражень, позитивних емоцій і нових планів, ми поверталися додому, щоб незабаром зустрітися знову в нашій пластовій домівці на сходинах. Тож далі БУДЕ!

Тетяна Радько, ПластКонотоп.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.