Тетяна Головко: «У конкурсі кожен учитель переможець, кожен – кращий для своїх учнів»

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко взяла участь в урочистостях з нагоди відзначення переможців та лауреатів регіонального туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Цей конкурс започатковано в Україні у 1995 році з метою виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення передового педагогічного досвіду. За часи проведення він став стартовим майданчиком для учителів-новаторів, які у творчому змаганні розкривають нові грані свого викладацького таланту.

Цьогорічний конкурс в чергове довів, що сучасний учитель – це справжній новатор, який прагне постійного творчого зростання, якому необхідне почуття особистого успіху.

«Я пишаюся освітнім потенціалом Сумщини. З кожним роком професійний рівень педагогів-конкурсантів все вище, а журі все важче визначити переможців. Хоча у цьому конкурсі кожен учитель переможець, кожен – кращий для своїх учнів», – говорить заступник голови обласної ради Тетяна Головко.

Цього року вчителі, натхненні ідеями Нової української школи, ділилися цікавинками навчання молодших школяриків. Учителям предмета «Історія» знадобилися уміння організовувати навчання з погляду багаторакурсності та багатоперспективності історичних подій і явищ. Номінація «Образотворче мистецтво» об’єднала творчих учителів, які долучають дітей до світу прекрасного, до світу культури та мистецтва. Вони демонстрували не лише методичну грамотність, а й художні (фахові) вміння. На вчителів хімії очікував методичний квест та експериментальне завдання в хімічній лабораторії. Конкурсанти номінації «Зарубіжна література» презентували свою майстерність з організації аналізу поетичного твору.

За результатами конкурсних випробувань, які тривали чотири дні, компетентне журі обирало кращих педагогів області. Ними стали: у номінації «Історія» – учитель Охтирської гімназії Оксана Олійник, «Хімія» – учитель Тростянецької філії № 1 загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Світлана Мар’єнкова, «Зарубіжна література» – учитель Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 імені Б. Берестовського Ольга Бескорса, «Образотворче мистецтво» – учитель Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29 Павло Остапенко, «Початкова освіта» – учитель Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №23 Валентина Волницька.

Голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики обласної ради Ігор Науменко привітав учасників змагань та зазначив, що важко переоцінити вклад учителів у виховання та розвиток підростаючого покоління Сумщини.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.