Тетяна Головко: «Щороку престиж робітничих професій зростає…»

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко взяла участь в урочистому відкритті І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE».

Він проходить під патронатом міжнародної організації WorldSkills International, метою якої є підвищення престижу робітничих професій та розвиток професійної освіти.

Представники Сумщини третій рік поспіль беруть участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності та щоразу демонструють нові уміння і досягнення, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Щороку престиж робітничих професій зростає і доказом цього є кількість учасників конкурсу та їх майстерність», – зазначила у вітальному слові заступник голови обласної ради Тетяна Головко. Вона подякувала керівникам закладів професійно-технічної освіти за використання міжнародного досвіду в роботі та навчанні майбутніх фахівців.

Цьогоріч у І-му етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності беруть участь 43 учні 23 закладів освіти з восьми компетенцій: «Технології моди», «Перукарське мистецтво», «Цегляна кладка», «Зварювальні роботи», «Слюсарні роботи», «Кондитерське мистецтво», «Кулінарне мистецтво» та «Електромонтажні роботи». Для кожної компетенції у закладах професійно-технічної освіти оснащені спеціальні робочі місця де кожен учасник повинен продемонструвати всі свої навички за певну кількість часу та виконати ряд практичних завдань.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова зазначила, що такі конкурси розкривають таланти молоді та популяризують робітничі професії. Вікторія Павлівна подякувала соціальним партнерам і роботодавцям, які створюють робочі місця для молоді, адже лише спільними зусиллями можна підготувати якісного робітника та фахівця своєї справи.

Про важливість створення робочих місць для молодих випускників наголошувала і Тетяна Головко: «Разом з місцевою владою ми маємо розробити стратегію, щоб молодь залишалася працювати в регіоні. А сьогодні я бажаю вам постійного вдосконалення та нових перемог».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.