Кінозал у Бурині…

У рамках акції «Бібліотека повна людей» до Всеукраїнського дня бібліотек, який святкується щороку 30 вересня, у читальній залі Буринської центральної публічної бібліотеки було започатковано роботу бібліотечного кінозалу «Книга в кадрі».

Мета цього напрямку роботи – збільшення інтересу до читання у дітей та молоді, шляхом перегляду кращих зразків кінофільмів і спільного їх обговорення. Через голосування на сторінці у facebook потенційні глядачі мали змогу обрати фільм для перегляду.

Таким чином, у бібліотеці щонеділі о 16 годині демонструються україномовні фільми різні за жанрами. Протягом місяця було переглянуто: «За двома зайцями», «Пропала грамота», «Зірка народилася», «Моя бабуся Фані Каплан» та «Тіні забутих предків».

Глядачі спочатку займали пасивну позицію, просто переглядаючи фільм, а з кожним новим кінопоказом вони проявляють більшу активність: вступають в діалог, обговорення та дискусії про побачене.

Під час осінніх канікул започаткували також кіноперегляди для молодшої категорії користувачів дитячої центральної бібліотеки.

З великим задоволенням та веселим настроєм дітлахи біжать до бібліотеки і це є приводом не лише переглянути цікавий фільм у колі друзів, а й взяти додому книгу за мотивами якої було знято художній фільм.

Така робота дозволить підвищити кількість відвідувачів бібліотеки, збільшити попит на книги серед читачів, сприяти пробудженню інтересу до читання серед дітей та молоді шляхом екранізації кращих творів класичної та сучасної української і світової літератури. А також допоможе відвідувачам краще пізнати і наблизитись до розуміння української літератури через кінообрази, усвідомлювати особисте сприйняття художнього твору, оцінювати його художні якості. Бажання дивитися, переживати і обговорювати змістовний кінематограф не вмерло.

Слід зазначити, що всі перегляди кінофільмів абсолютно безкоштовні і доступні всім жителям громади. Сподіваємося, що це урізноманітнить дозвілля підростаючого покоління та молоді, зменшить жагу до вживання алкоголю та цигарок, можливо, не дасть ступити на хибний шлях та стати наркозалежними.

Анна Лук’янцева, директор КЗ БМР «Буринська публічна централізована бібліотечна система».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.