Тетяна Головко: «На Сумщині галузь освіти є пріоритетною, як для обласної влади так і влади на місцях»

Дводенний Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сучасні підходи до здоров’язбережувальної компетентності дитини дошкільного віку» відбувається у Сумах.

До привітань педагогів, для яких виховання наймолодших громадян України стало справою життя, долучилися заступник голови сумської обласної ради Тетяна Головко та представники депутатського корпусу, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Нові методико-педагогічні заходи, у тому числі і науково-практичні семінари, допомагають окреслити шляхи вирішення завдань щодо духовного, фізичного, творчого і особистісного розвитку вихованців дошкільних закладів освіти. Адже наукова думка, практичний досвід та успішний освітній менеджмент є запорукою вдалого втілення в життя завдань нової української школи.

«На Сумщині галузь освіти є пріоритетною, як для обласної влади так і влади на місцях. Ми пишаємося нашими освітянами та їх здобутками. Сподіваюся, що вони стануть прикладом для освітян з інших областей. У свою чергу наші педагоги отримають від гостей Сумщини додаткові знання та досвід», – відзначила заступник голови обласної ради Тетяна Головко.

Практична реалізація концепції нової української школи зумовлює фундаментальні зміни в освітній галузі. Сучасний стан дошкільної освіти характеризується пошуком шляхів активного реагування на зміни та тенденції, як на державному так і на регіональному та локальному рівнях.

Сьогодні дошкільна освіта – пріоритет в державі та завданнях уряду. На цьому зробила акцент у своєму виступі начальник відділу дошкільної освіти головного управління загальної середньої дошкільної освіти директорату дошкільної та шкільної освіти МОН України Світлана Нерянова.

Також вона зазначила, що педагоги Сумщини достойно несуть своє звання одних із кращих в Україні, і цьому сприяє робота у тандемі між педагогами, методистами та управлінцями.

«Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо, що здоров’язбережувальним компетентностям ми маємо навчити не лише дітей, а й їх батьків, щоб для підростаючого покоління здоров’я було у тренді», – резюмувала директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова.

З кращими практиками та ініціативами педагогів дошкілля області всі присутні могли ознайомитися на виставці, що стала однією з практичних складових семінару.

«Кожна дитина має розуміти наскільки важливо займатися спортом та вести здоровий спосіб життя, щоб бути соціально активним громадянином держави», – зазначила Тетяна Головко та побажала усім присутнім плідної роботи та максимально насиченого семінару.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.