ТЕТЯНА ГОЛОВКО: «Освіта – це сфера, яка визначає наше сьогодення і майбутнє»

«Ми пишаємося тим, що на часі таких кардинальних змін у галузі освіти, які проходять сьогодні в країні, Сумщина є лідером. Це відбувається і завдячуючи ефективній роботі обласного Департаменту освіти і науки, позиції міських голів, ОТГ, районних рад. Бо тільки спільна консолідована праця дала можливість нам крокувати разом з реформами, у тому числі й освітньою, які тривають у країні».

З такими словами звернулася заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко до освітян області під час серпневої конференції педагогічних працівників. На ній, зазвичай, підбивають підсумки роботи попереднього навчального року, визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації.

Тема цьогорічної обласної конференції: «Від мети Нової української школи до формування змісту освіти», повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Тетяна Головко додала, що за останній рік вчасно й ефективно розподілялися кошти освітньої субвенції на заробітну плату педагогам, на закупівлю нового обладнання, шкільних автобусів. Були сформовані класи згідно з умовами Нової української школи, проведено багато заходів для вчителів, працівників відділів освіти, позашкільного виховання. «Останній рік був найефективнішим для формування Нової української школи. Це все дякуючи і вам, педагогам, бо кожен з вас є тим будівельником, який закладає фундамент майбутнього нашої країни. Для нас усіх питання освіти – найвищий пріоритет, адже освіта – не просто сфера життя. Вона визначає наше сьогодення і майбутнє», - зазначила заступник голови обласної ради.

Тетяна Іванівна побажала педагогам плідної праці, витримки і виконала почесну місію – вручила відзнаки обласної ради кращим працівникам освітньої галузі Сумщини.

Почесну грамоту обласної ради отримала заступник директора з навчально-виховної роботи Верхньосироватської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Наталія Корольова.

Грамотою обласної ради нагороджені учитель початкових класів Гаївської філії Хмелівського НВК Роменського району Людмила Бірюк, методист Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Надія Бойко, вихователь-методист Недригайлівського ДНЗ «Барвінок» Надія Ковальова та учитель історії Чернечослобідського НВК Буринського району Оксана Тригуб.

Перед початком конференції була розгорнута виставка, на якій присутнім репрезентували стенди за профорінтаційними напрямками, цікавинки та пізнавальні матеріали для вчителя й учня. Участь у конференції взяли більше ста педагогів. Захід транслювався у режимі онлайн, тож до нього мали змогу долучитися всі освітяни Сумщини.

Начальник Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова привітала освітянську громаду з початком нового навчального року, подякувала педагогам за їх плідну працю, визначила завдання, що стоять перед українським суспільством та владою для успішної реалізації освітньої реформи.

Також вона наголосила на важливості підтримки освіти, яку відчуває галузь від депутатського корпусу обласної ради і його керівництва – Володимира Токаря, Тетяни Головко, голови депутатської освітянської комісії Ігоря Науменка.

Те, що Сумська область є однією з передових, бо успішно реалізує реформу Нової української школи, підтвердила й головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Ольга Малишева.

Вона розповіла, що саме Сумщина першою ефективно освоїла державну освітню субвенцію на 100 відсотків. В Україні не всі області змогли скористатися цими коштами.

«Наразі перед нами стоять три основних завдання, які постійно повинні впроваджуватися. Перше – новий зміст освіти, друге – підготовка вчителя, третє – нове освітнє середовище і нова освітня інфраструктура», – наголосила представник Міністерства, вітаючи всіх учасників конференції з початком нового навчального року.

Під час заходу присутніх проінформували про вирішення проблем галузі освіти області, створення необхідних умов для навчання учнів та визначилися із завданнями на новий навчальний рік.

–Мала нагоду сьогодні привітати представників освітньої галузі з початком нового навчального року, – зауважила в екслюзивному інтерв'ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) заступник голови СУмської обласної ради Тетяна Головко. – І звичайно ж, подякувати всім-всім працівникам дошкілля, загальної середньої освіти, профтехосвіти, позашкілля, вищої освіти за їх невтомну працю, за успішне втілення всіх новацій та за ініціативність...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.