Про рідний край…

Цьогоріч Сумщина, чудовий край річок та озер, квітучих садів і родючих ланів, соснових лісів та дібров, відзначає свій ювілей – 80 років з часу її утворення.

З метою популяризації книги та поглиблення знань користувачів-дітей з історії, літератури та природи рідного краю Буринська центральна дитяча бібліотека провела краєзнавчу годину «Сумщина – земля квітучої краси».

Цього разу до бібліотеки завітали семикласники третьої міської школи. Переглядаючи електронну презентацію «Сумщина від давнини до сьогодення», діти дізналися про історичні передумови створення нашої області, занурилися у його сиву давнину, згадали про багатьох відомих національних та світових діячів культури, мистецтва, науки та літератури життя та творчість яких була пов’язана з нашим краєм. Серед них Тарас Шевченко, Леся Українка, Антон Чехов, Михайло Щепкін, Ілля Рєпін, Петро Чайковський та інші.

Щедра Сумщина і на талановитих уродженців краю. Тут народилися Павло Грабовський, Остап Вишня, Пантелеймон Куліш, Іван Багряний, Олександр Олесь, Дмитро Білоус, Платон Воронько та багато інших майстрів пера.

Діти здійснили віртуальну мандрівку визначними місцями Сумської області. Цікавими для них став турнір «Чи знаєш ти свій рідний край?», проявили також свої знання і у бліц-вікторині «Ми схвильовано гортаємо сторінки про давній час».

Хотілося б відзначити, що минулого року центральна дитяча бібліотека долучилася до конкурсу проектів на кращий краєзнавчий електронний продукт «Краю світлий, Сумщино моя», присвячений 80-річчю Сумської області і виборола почесне ІІІ місце серед дитячих бібліотек області.

Дану роботу бібліотечні працівники вирішили присвятити нашому талановитому земляку, художнику-графіку Миколі Михайловичу Бондаренку. Багата українська земля на людей творчих, обдарованих, саме вони складають її інтелектуальну еліту.

А ми, буринчани, пишаємося тим, що однією з таких справді непересічних, надзвичайно талановитих постатей, людиною цікавої та складної долі є Микола Бондаренко.

Тож присутніх познайомили з роботою, присвяченою майстру слова і різця, який за унікальність ідейного та художнього задуму циклу робіт «Україна-1933: кулінарна книга» був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

На завершення присутні познайомилися із книжково-ілюстративною виставкою «Живи і процвітай, моя Сумщино!».

Учасники заходу також переглянули новинки сучасної літератури у відділі старшого абонементу, скористалися рекомендаціями бібліотечних працівників та вибрали книги для читання за програмою і для власного задоволення.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.