АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова ГО «Серця кіборгів»: «З такими козаками і козачками рід український не переведеться!»

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА детально розповідав, що у рамках патріотичного виховання та до Дня пам`яті загиблих кіборгів-воїнів ДАП у Липоводолинській школі було презентовано арт-інсталяцію «Дві паралелі».

А про захід, який відбувся у Плавинищенській школі, що в Роменському районі, і був присвячений пам’яті воїнам-кіборгам, інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) розповів Анатолій Свирид, голова нромадської організації «Серця кіборгів:

«Воїни світла, воїни добра…». Слухаю ці слова, а на душі тяжко... Сьогодні були у школі села Плавинище. Діти і педагогічний колектив запросили до себе. Гуртом підготували не урок, не виховну годину, а цілий комплексний захід до Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту. Спочатку відкрили виставку «Дві паралелі», яку ми привезли до школи. Діти розглядали фото із понівеченим аеропортом і питали, чому так, а що це, а чи страшно там було… Із захопленням приміряли військову амуніцію не лише хлопці, а й дівчата. Така зміна росте у нас, що серце радіє…

Потім в актовій залі з дитячих вуст лунала подяка за наші мирні вулиці. Згадали школярі про своїх односельчан, які служили в АТО, які мусили боронити наш дім там – на Сході.

І пісня «Воїни світла…» знову зачепила моє серце…

Адже слова линули просто з душі цих малих українців. Бачив, що це не просто завчені слова пісні, а справжній девіз українського незламного народу і його дітей.

І вони дійсно розуміють про що йдеться в пісні, бо кожну сім'ю так чи інакше зачепила ця гібридна війна.

Я знову переконався, що недарма довелося гибіти там в аеропорту, що заради таких ангелів світла, які сьогодні були зі мною у школі, варто було віддати своє здоров'я, пожертвувати власним сімейним благополуччям. Бо вони, наші українські діти, того варті.

Ці дні кілька років тому мені важко згадувати.

Багато чого не можу розповісти дітям…

Просто ще не зрозуміють.

Отож, сьогодні дякую за їхню дитячу, але таку патріотичну позицію.

З такими козаками і козачками рід український не переведеться! Вірю!».

До слова, школярам у військовому бойовому ящику замість набоїв були запропоновані мирні й смачні вітамінно-солодкі гостинці...

Світлина Наталії Лаврової.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.