На Буринщині в 12 освітніх закладах навчаються 52 першокласники

Про це сьогодні, 14 січня 2019 року, повідомила Валентина Стасюк, начальник відділу освіти Буринської районної державної адміністрації, під час апаратної наради, яку вів голова Буринсько РДА Василь Бойко.

«Протягом 2018 року тривала підготовка педагогічних працівників до роботи в нових умовах. Підвищення кваліфікації пройшли 12 учителів початкових класів, 11 учителів англійської мови та 1 учитель німецької. Усі педагоги, які навчають учнів 1 класу пройшли обов’язковий етап підвищення кваліфікації на освітній платформі EdEra», - наголосила Валентина Петрівна.

Учителі початкових класів району були активними учасниками обговорення Типових освітніх програм, вибору підручників. Для учнів замовлені та отримані підручники, зошити.

Станом на 01.01.2019 діти стовідсотково ними забезпечені.

Одним із компонентів «Нової української школи» є створення сучасного освітнього середовища з мобільними робочими місцями, які легко трансформуються для командної проектної групової роботи. Тож на переоснащення освітнього простору було виділено 1178 тис. гривень, зокрема: 587 тис. грн. – субвенція з державного бюджету, 38 тис. 400 гривень - співфінансування з місцевого бюджету, 154 тис. грн. – кошти обласного бюджету, 400 тис. грн. - залишок коштів освітньої субвенції 2017року. Передбачені кошти використані в повному обсязі.

Для обладнання класних кімнат 1-х класів придбано 12 інтерактивних комплексів, 12 ноутбуків, 8 багатофункціональних пристроїв з ламінаторами, 52 планшети (для кожного першокласника), сучасні меблі та дидактичний матеріал.

За рахунок залучених коштів у сумі 100 тис. грн. у Гвинтівський Хустянський, Чернечослобідський, Сніжківський, Біжівський навчально-виховні комплекси, Пісківську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. додатково придбано для класних кімнат м’які меблі для зони відпочинку, шафи для зберігання засобів навчання, дидактичні матеріали, дошки класні стаціонарні, фліпчарти.

Найкраще підготовленими до навчання учнів першого класу стали класні кімнати Слобідського, Чернечослобідського, Гвинтівського, Сніжківського, Хустянського, Миколаївського, Біжівського навчально-виховних комплексів, повідомив сайт brn.sm.gov.ua

У закладах загальної середньої освіти проводиться робота щодо запровадження реформ Нової української школи.

Прозорість та інформаційна відкритість на всіх етапах організації освітнього процесу, співпраця всіх його учасників є основним у розбудові Нової української школи.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.