АНАТОЛІЙ РІЧКАЛЬ: «Жителі Сумщини – істинні патріоти, котрі на ділі довели готовність боронити мир та захищати власну країну»

Сьогодні, 8 листопада 2018 року, на базі Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка розпочала свою роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні підходи до виховання учнів козацьких класів і хортингістів у навчальних закладах».

Плідного обміну досвідом учасникам форуму побажав перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

Він наголосив, що майбутнє держави залежить від того, якими ми виховаємо молоді покоління українців, які цінності у них виплекаємо.

«Коли навчання проходить з урахуванням найкращих традицій нашого народу, в тому числі і на звитязі славетного козацтва, впевнений, що молоді люди зростатимуть гідними синами та доньками рідної землі», – сказав Анатолій Якович.

Він підкреслив, що з 2014 року почалося велике випробування для України, однак Сумщина не допустила розбрату на своїй території, а все тому, що її жителі – істинні патріоти, котрі на ділі довели готовність боронити мир та захищати власну країну.

«Сьогодні, як ніколи, потрібно приділяти увагу молоді, з самого малку формувати національну свідомість, прищеплювати основоположні чесноти українця. Тож подібні конференції є украй затребуваними й актуальними», – додав Анатолій Річкаль.

Важливість науково-практичного обговорення даної проблематики відзначено і на державному рівні. Власне, вітальний лист на адресу учасників форуму надіслав голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який висловив сподівання, що робота конференції сприятиме популяризації діяльності козацьких класів та хортингу як інноваційних напрямків у системі виховання учнівської молоді.

Сумщина ж у цьому аспекті вже має цілу низку напрацювань. Як приклад – успішне запровадження козацьких класів у Сумській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №25.

Власними досягненнями у даній царині поділилася учитель-методист Ліна Крівшенко, яка якраз-таки і виховує юних козачат. Вона зізналася, що її клас – це такі ж, як і більшість учнів початкової школи, малі непосиди-пустуни.

Утім, вже зараз вони усвідомлюють, наскільки важливо берегти і любити рідну землю, бути справжнім другом своїм товаришам, не підводити їх.

Ректор СДПУ ім. А.С. Макаренка Юрій Лянной у свою чергу повідомив, що п’ятий рік поспіль очолюваний ним освітній заклад приймає педагогічні форуми, присвячені новітнім методикам навчання, і вдруге з’їзд проходить із позначкою «міжнародний».

«Це не випадковість, що саме наш університет став колискою для подібних заходів, адже ще з 90-х років на базі СДПУ ім. А.С. Макаренка активно застосовується методика виховання на козацьких засадах. Добре знаний у нашому інституті фізичної культури і хортинг – вид спортивних єдиноборств, який користується популярністю не тільки в Україні, а й світі», – зазначив Юрій Олегович.

ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні підходи до виховання учнів козацьких класів і хортингістів у навчальних закладах» триватиме протягом двох днів.

Вивчення новітніх аспектів національно-патріотичного розвитку учнівської та студентської молоді передбачає як лекційний формат, так і тематичні майстер-класи, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.