У Буринській ЗОШ №3 відбувся урок мужності...

Напередодні свят у Буринській міській школі №3 відбувся урок – мужності «Героям Слава! – кажемо по праву, бо струм козацький в генах не зачах».

На заході були присутні учні 9-11 класів, вчитель географії Кабанова Світлана Вікторівна, благочинний Буринського округу, настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії о. Димитрій.

Ведуча заходу Оксана Надженко розповіла про витоки свята, та прочитала вірш «Народе мій, пишаюся тобою».

Атмосфера заходу надихнула присутніх до спільного виконання гімну України. Бібліотекар ознайомила із історичними фактами періоду козаччини та легендами пов’язаними із відзначенням свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Учень 10 класу Завгородній Віталій прочитав вірш «Козацька доба – то є світла епоха».

Ведуча за допомогою відео-презентації продовжила розповідь про сучасних захисників, які поклали життя за Батьківщину у наш час.

До слова був запрощений о. Димитрій, який докладно розповів про свято Покрови Пресвятої Богородиці, навів порівняльну характеристику з героями давніх часів та сьогодення.

Також відзначив, що події останніх років об’єднали все суспільство у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність держави, активізували волонтерський рух та всебічну підтримку не лише військовослужбовців, а й усіх громадян. Отець Димитрій запросив до спільної молитви, оголосив хвилину тиші.

Євгенія Коваленко, учениця 11 класу, прочитала вірш Ліни Костенко «Болить мені, ти знаєш як болить».

На завершення заходу випускниця Катерина Осадча прочитала вірш «Єдина Україна» Дмитра Чередниченка.

Наприкінці заходу присутні сфотографувалися на згадку біля патріотичного стенду школи.

У сільських бібліотеках-філіях також відбулися заходи патріотичної тематики. Серед яких книжково-ілюстративна виставка «Славні сини України», година патріотизму «Україна – земля героїчного народу», година цікавих повідомлень «Оживає дух козацький» та бесіда-діалог «Козацькому роду нема переводу».

Зокрема, в Успенській книгозбірні для учнів 7 класу було проведено героїко-патріотичну годину «Нащадки козацького роду».

Ведуча заходу Антоніна Третяк розповіла дітям про історію визвольних воєн Запорізького козацтва.

Учням було запропоновано перенестися на славнозвісний острів Хортиця, і опинитися у козацькому колі, де і відбувся лицарський турнір.

Присутніх дітей захопила гра «А ну, який з тебе козак?», де учасників розподілили на дві команди і запросили до участі у змаганнях.

Завдання, які ставилися перед учасниками турніру, – продемонструвати свою спритність, винахідливість та кмітливість.

Одним із найцікавіших моментів гри було заплітання хлопцями дівочої коси, що викликало шквал емоцій.

Таким чином, патріотичне виховання охоплює ввесь комплекс заходів, що проводяться бібліотекарями системи.

Внесок бібліотек у підвищення ефективності національно-патріотичного виховання жителів громади в контексті сучасності є вагомим та необхідним.

Людмила Крупосій, провідний методист КЗ БМР «Буринська ПЦБС»


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.