Вчителі закладають у юні душі основи майбутньої особистості…

Сьогодні, 4 вересня 2018 року, в СДПУ ім. А.С. Макаренка відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. З добрими словами на адресу педколективу, а також цілим розсипом нагород на захід завітали представники керівництва області та міста, повыдомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Не минуло свято і без калейдоскопу творчих сюрпризів, підготовлених студентами та друзями педагогічної альма-матер.

У своєму поздоровленні перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль свідомо не став вживати традиційне формулювання «професійне свято», бо глибоко переконаний, що вчителювання – це значно більше, ніж просто професія.

«Це життєве покликання. І коли вже ви вирішили присвятити себе даній справі, то вам доводиться віддаватися їй до остатку. Тут просто не може бути упівсили або наполовину. За вами – дитячі долі», – зазначив Анатолій Якович.

Зв'язок між педагогом та учнем – це виняткова річ. Налагодити його – непросто, та без нього результату не буде. Хочеш гарних учнів – стань гарним вчителем», – упевнений Анатолій Річкаль.

Зацікавити, здивувати, надихнути – і так день за днем, одне покоління учнів за іншим. У цьому контексті він не міг не згадати видатного знавця слова, митця і педагога від Бога Василя Будянського. «Василь Іванович пішов в інший світ, але пам'ять про нього, його мудрі учительські уроки житимуть вічно. Він виховував не просто вчителів. Він зрощував справжніх людей: щирих, порядних, закоханих у рідну землю», – зауважив Анатолій Якович.

Зупинився перший заступник голови Сумської обласної ради і на викликах, які підносить нам життя. «Нині чимало молоді вирішує пов’язати своє майбутнє з іншими країнами. Отримавши гарну освіту тут, набуті знання вони використовують деінде. Відтік розумового потенціалу – велика загроза. У першу чергу, вплинути на цю тенденцію повинна влада, однак і освітяни не мають лишатися осторонь. Адже саме ви закладаєте в юні душі основи майбутньої особистості, прищеплюєте їм ключові чесноти. Недарма ж говорять: виховувати людину – означає визначати долю нації», – наголосив Анатолій Річкаль.

І украй важливо, щоб педагоги розгледіли в кожній дитині її природжені таланти та неухильно розвивали їх.

«Майбутня професія – це аж ніяк не те, що у цей конкретний момент здається модним або престижним. Це те, до чого лежить душа. Майстри своєї справи потрібні у кожній галузі: будівництві, медицині, військовій справі, сільському господарстві», – підкреслив перший заступник голови облради.

Він щиро подякував колективу СДПУ ім. А.С. Макаренка на чолі з Юрієм Лянним за натхненну працю та вручив відзнаки шанованим педагогам.

Серед нагороджених, зокрема: професор кафедри спеціальної та інклюзивної освіти навчально-наукового інституту педагогіки і психології Юлія Бондаренко, старший викладач кафедри бізнес-економіки та адміністрування фізико-математичного факультету Галина Ковтун, старший викладач кафедри теорії та методики фізичної культури навчально-наукового інституту фізичної культури Діана Бермудес, доцент кафедри педагогіки навчально-наукового інституту педагогіки і психології Ірина Проценко.

«Будьте цікавими, завжди сучасними, мотивуйте, окриляйте, – побажав освітянам Анатолій Річкаль. – І тоді наша рідна Україна обов’язково розцвіте!».


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.