У Бурині проти насильства...

«Ми проти насильства». Саме такими такими словами начальник Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко спільно з практичним психологом Буринської спеціалізованої школи І - ІІІ ступенів №1 ім. В.Кравченка Тетяною Нечипоренко розпочали бесіду з учнями 5 класів.

Мета цього заходу єдина – навчити школярів розрізняти види насильства, давати їм характеристику, виховати людську гідність.

Проблема насильства над дітьми залишається актуальною, незважаючи на те, що на законодавчому рівні будь-які прояви насильства по відношенню до дитини, зокрема, й фізичне покарання, заборонені.

Держава визнає, що насильство над дітьми трапляється в різних сферах життя – вдома, при контакті з представниками правоохоронних органів, у закладах опіки, навчальних закладах.

Насильство може чинитися як дорослими щодо дітей, так і самими дітьми відносно одне одного.

Оскільки діти проводять багато часу саме в навчальних закладах, то школи мають відігравати одну з ключових ролей у справі захисту дітей від насильства.

Сучасні заклади освіти й виховання при всіх їх проблемах, труднощах, недоліках зберігають статус одного з основних інститутів соціалізації особистості, її становлення і розвитку...

Відповідно дорослі, які здійснюють контроль за навчальними закладами, і які працюють у них, зобов’язані забезпечити умови, які б сприяли утвердженню людської гідності дитини та її розвитку…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.