У СДПУ посвятили у студенти…

У Сумському державному педагогічному університеті імені А.С.Макаренка відбулася традиційна урочиста церемонія посвяти у студенти першокурсників...

На свято, яке щороку дає старт новому навчальному марафону, були присутніми студенти-першокурсники, їхні батьки, професорсько-викладацький колектив університету.

Розділити радість початку сходження української молоді на освітній та науковий олімп завітали й гості – депутат Верховної Ради України Олег Медуниця, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Микола Подопригора, міський голова м.Сум Олександр Лисенко.

З вітальним словом звернувся ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Юрій Лянной, який висловив подяку посадовцям за підтримку університету, також привітав першокурсників з початком навчання побажав їм наснаги, здоров’я та витримки, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Від імені голови обласної ради та депутатського корпусу Анатолій Річкаль привітав студентів і викладачів з початком нового навчального року.

Абітурієнтам, а нині вже першокурсникам, які обрали шлях учителя, він зауважив: «Ви маєте пам’ятати, що ваша професія буде пов’язана із формуванням дитячих душ. І саме те, що ви їм вкладете, яку частинку себе віддасте, з ними буде жити завжди. Саме вчитель створює особистість. Недаремно великий мислитель Платон свого часу сказав, що державна посада, яка полягає у піклуванні про хлопчиків та дівчаток – значно важливіша від усіх найвищих посад у державі. Він мав на увазі, що саме вчитель формує особистість, а відтак і країну».

Хвилюючим моментом свята стало вручення символічного ключа від скарбниці знань.

Першокурсники, їхні батьки та почесні гості переглянули виступи студентських колективів різних факультетів університету.

Свято заверщилося молодіжною дискотекою…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.