Буринські поліцейські стали екскурсоводами для дітей

У ході проведення загальнодержавних профілактичних заходів «Літо», працівники Буринського відділення поліції провели екскурсію для учнів молодших класів трьох місцевих шкіл.

Школярі та їхні класні керівники мали можливість не лише особисто познайомитися з працівниками поліції та послухати профілактичні бесіди на теми підліткової злочинності, а й побачити зсередини роботу правоохоронців та ознайомитися з експозицією зброї та спецзасобами.

Під час літнього відпочинку та оздоровлення школярі навідались до місцевого відділення поліції.

Зустрічала їх Оксана Ягупа, інспектор превентивної діяльності, яка запросила відвідувачів до актової зали, аби ближче познайомитися, поспілкуватися та провести профілактичні бесіди.

На початку зустрічі поліцейська нагадала відпочивальникам про дотримання правил дорожнього руху, поводження на воді, правила особистої безпеки під час літніх канікул. Після чого поговорили про злочини, які найчастіше скоюються дітьми та у відношенні них самих.

Вона запитувала, що школярам відомо про відповідальність за скоєння злочинів чи правопорушення. Чи знають вони, куди потрібно звертатись, якщо став свідком протиправних дій і що потрібно роботи, аби самому не стати жертвою злочину.

Після чого поцікавилася проблемами дітей та наголосила на тому, що в разі потреби, аби вони не боялись звертатись до працівників поліції.

Діти не лише слухали, а й задавали питання. Зокрема, як часто підлітків притягають до кримінальної відповідальності. А коли всі отримали вичерпні відповіді, розпочалася екскурсія відділенням поліції.

Школярам показали чергову частину, куди надходять заяви та повідомлення громадян, потім пішли на подвір’я, аби побачити службовий автомобіль, на якому виїжджають на виклики, а також автомобілі після ДТП, водії яких не дотримувались правил дорожнього руху, після чого продемонстрували макети зброї та спецзасоби, якими користуються сьогодні у своїй діяльності працівники поліції.

Діти фотографувались та приміряли шоломи і бронежилети, розглядали кайданки та гумові кийки, каски, щити, тощо. Вони були вдячні за цікаву та змістовну екскурсію, обіцяли дотримуватись порад правоохоронців і зростати законослухняними людьми, повідомив Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.