У СДПУ відбувся випуск магістрів

У Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка одночасно і радісний, і сумний день, адже сьогодні відбувся урочистий випуск магістрів денної форми навчання 2018 року. Документи про здобуття вищої освіти отримали 249 випускників.

Урочистості з нагоди вручення дипломів розпочалися традиційно проголошенням Гімну України. Привітати випускників зі святом прийшли представники ректорату, викладачі та батьки. Святковий захід відкрив ректор вишу, доктор педагогічних наук Юрій Лянной, який зазначив, що Диплом Сумського державного педагогічного університету – це один із стартових документів, який відкриває перспективи легкого кар’єрного росту від студентської лави до почесних посад.

До привітання та вручення дипломів освітнього рівня «Магістр» долучився перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

«Перед вами відкривається широка дорога у майбутнє, - звернувся до колишніх студентів перший заступник голови обласних парламентарів. – Відтепер у ваших руках не лише власна доля, а й доля всієї країни, саме вам змінювати її на краще».

Від імені депутатського корпусу обласної ради Анатолій Річкаль привітав випускників з однією із найважливіших подій у їхньому житті, вручив дипломи випускникам фізико-математичного факультету та факультету іноземної та слов’янської філології. А ще висловив сподівання, що отримана підготовка забезпечить їм подальше професійне становлення, цікаву і перспективну роботу та особистісний розвиток.

На святі були відзначені досягнення випускників, як у науковій, так і в громадській роботі. Відтак за високі показники в навчальній та науково-дослідній роботі, активну участь у громадському житті університету Анатолій Річкаль вручив Подяки Сумської обласної ради студенту природничо-географічного та студентці фізико-математичного факультетів СумДПУ ім. А. С. Макаренка Сергію Логушу та Світлані Хілобок.

Також з привітальним словом перед випускниками виступили перший проректор вишу Любов Пшенична та проректор з науково-педагогічної роботи Віталій Шейко.

Отримавши дипломи магістрів, випускники висловили щиру подяку ректорату університету, керівникам магістерських робіт, професорам і викладачам, які протягом усіх років навчання створювали комфортні умови для навчання та надавали можливість отримати освіту європейського рівня.

Затамувавши подих, колишні студенти насолоджувалися концертною програмою та приймали привітання від гостей та життєві настанови від тих, хто пройшов з ними цей нелегкий, але дуже цікавий та насичений шлях університетського навчання.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.