Інсульт - відновлення, реабілітація, догляд

Інсульт - захворювання, відоме здебільшого своїми наслідками. Люди, які перенесли інсульт, часто мають проблеми з мовою, пересуванням, здатністю контролювати свої емоції. У деяких випадках людина може повністю втратити здатність самостійно піклуватися про себе. Пом'якшити наслідки інсульту можна тільки одним шляхом - тривалою і ретельно продуманою реабілітацією.

Якою має бути реабілітація після інсульту

Комплекс заходів, спрямованих на відновлення здоров'я після інсульту, багато в чому залежить від того, які центри мозку постраждали, і які можливості в результаті цього було втрачено. Розрізняють правостороннє і лівостороннє пошкодження мозку в результаті інсульту.

Людям, які зіткнулися з правостороннім пошкодженням, доводиться стикатися з такими складнощами, як порушення сприйняття простору. Часто такі пацієнти не можуть оцінити відстань, при пересуванні натикаються на предмети, не можуть пройти в дверний проєм. У разі паралічу, страждають ліві кінцівки. В цьому випадку повноцінно функціонує тільки права половина тіла (в тому числі праве око). Під відновленням в цьому випадку мається на увазі комплекс фізичних вправ.

При крововиливі в ліву половину мозку ситуація зворотна. В першу чергу страждає саме мовний центр, в результаті чого людині стає складно говорити, підбирати слова, будувати речення. Страждає і емоційна складова. Допомогти в цьому випадку можуть спеціальні вправи, які підбирає логопед, а також вправи для рук і ніг.

Фото: https://rena-med.com.ua/

Залучаючи фахівців, реабілітацію після інсульту можна проводити в домашніх умовах. Однак для цього потрібна тривала робота - проводити відновлювалні заходи самому, або залучити спеціаліста. ТАкож необхідно забезпечити належний догляд (надання постійного догляду, як для лежачих хворих).

Альтернативою цьому може стати переміщення людини в спеціалізований заклад на час реабілітації. Таку послугу часто надають реабілітаційні центри, пансіонати для літніх людей. Там люди похилого віку проживають і отримують необхідний догляд, лікування та реабілітацію.

Приймати рішення про те, яким чином проводити реабілітацію після інсульту, належить родині. Проте ознайомитися з усіма варіантами варто неодмінно. Адже тільки оцінивши всі наявні можливості, можна прийняти правильне рішення, яке принесе найбільшу користь для близької вам людини.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.