У Коровинській ОТГ відкрито амбулаторію європейського зразка

На відкриття медичного закладу в Коровинцях завітали голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко, депутат Верховної Ради України по мажоритарному округу №161 Максим Гузенко, начальник управління охорони здоров'я Сумської ОДА Сергій Бутенко.

Роман Грищенко привітав присутніх із цією подією та вручив сільському голові Сергію Шилу технічний паспорт амбулаторії.

За його словами, будівництво амбулаторії здійснювалося за рахунок коштів державного (субвенції на розвиток системи охорони здоров’я в сумі 8,2 млн грн) та місцевого бюджету.

На умовах співфінансування з місцевого бюджету виділено понад 1 млн. грн.

«Відтепер понад 3 тисячі жителів сіл Коровинської ОТГ отримуватимуть доступні та якісні медичні послуги. В амбулаторії комфортні умови, тож жителі громади матимуть доступ до якісних медичних послуг», – наголосив Роман Грищенко.

Максим Гузенко додав, що в такій амбулаторії буде комфортно працювати і медичному персоналу, що особливо важливо в умовах пандемії COVID-19, адже держава робить все необхідне, щоб захистити лікарів від захворювань, підвищити їм зарплату.

Начальник управління охорони здоров’я Сергій Бутенко зазначив, що сьогодні зусилля обласної влади спрямовані на покращення якості надання медичної допомоги саме в сільській мережі. І відкриття амбулаторії в Коровинцях – це плановий послідовний крок до цього.

У сучасній будівлі облаштовані кабінети для сімейних лікарів, кімната для персоналу, стерилізаційна, оглядова, кабінет для здійснення профілактичних щеплень, маніпуляцій, надання стоматологічної допомоги та кабінети для проведення денного стаціонару та фізіотерапевтичних процедур.

Тож у новому приміщенні створені всі умови для надання якісної первинної допомоги, враховані сучасні вимоги до медичних закладів та медичного обладнання, повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.