Володимр Токар, голова Сумської обласної ради, постійно сприяв вирішенню питань відновленння поліклініки обласного онкологічного диспансеру…

І сьогодні, 21 липня 2020 року, відкрито сучасну поліклініку Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру…

Цієї події на Сумщині чекали декілька років.

Знаючи серйозність проблеми в області не лише з онкозахворюваннями, а й матеріальною базою онкологічного диспансеру, голова Сумської обласної ради Володимир Токар, коли очолив депутатський корпус, одразу приступив до вирішення питання оновлення поліклініки, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Онкологія – це одна з найсерйозніших хвороб, яка потребує довготривалого і дороговартісного лікування. Звісно, і умови для людей повинні бути відповідними, - зауважив голова обласної ради Володимир Токар під час відкриття поліклініки. – Онкологічний диспансер – комунальний заклад обласної ради і нас не влаштовували ті умови, в яких знаходилася поліклініка. Депутати розуміли, що цю кричущу проблему треба вирішувати негайно, тому ми звернулися до міської ради з проханням передати на баланс обласної ради залізничну поліклініку, аби туди переїхала онкологія. Але перемовини виявилися безрезультатними. Тоді ми почали шукати інші можливості. З головним лікарем обласної клінічної лікарні Володимиром Горохом домовилися, що вони передадуть вивільнені приміщення, з яких відділення СОКЛ переїхали у будівлю на вул.Ковпака, під поліклініку онкодиспансеру. І, таким чином, розпочалися ремонті роботи. Те, що задумали, ми отримали – це дуже важливо. Тут наразі прекрасні умови».

На капітальний ремонт будівлі диспансерного відділення поліклініки площею 1205 м квадратних було використано майже 11 млн грн. З них – 4 мільйони гривень – з обласного бюджету, інші – кошти ДФРР.

Крім самого ремонту в заклад було закуплено сучасні меблі, влаштовано підйомник та тактильні елементи задля доступності до приміщення людей з особливими потребами.

Оновлена поліклініка відкриє свої двері для перших відвідувачів уже з перших днів серпня.

Володимир Токар наголосив, що дуже важливою проблемою залишається придбання лінійного прискорювача, але він упевнений, що спільно з ОДА це питання також буде вирішене. «У нас є амбітні плани щодо встановлення лінійного прискорювача, будемо ремонтувати приміщення і робити все можливе, аби медичну галузь Сумщини підтримувати в належному стані. Бо відновлена поліклініка – черговий крок, але ще не крапка. У подальшому в нас багато планів, які ми будемо реалізовувати залежно від фінансування», – зазначив голова обласного парламенту і побажав усім найголовнішого – здоров’я.

На Сумщині захворюваність на онкологію на 30 відсотків вища, ніж в цілому по Україні.

Станом на початок 2020 року понад 35 тисяч пацієнтів перебували на обліку в онкодиспансері.

Щороку новоутворення виявляють у 4,5 тисяч жителів регіону. Більше 2,5 тисяч людей кожного року помирають від онкології.

За словами виконуючого обов’язки директора Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимира Шевченка, у них прекрасні лікарі, але слабка матеріально-технічна база.

Наразі у лікарні є проблеми з хіміопрепаратами, та препаратами для імунотерапії.

Присутні на відкритті поліклініки Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру керівники Сумщини пообіцяли допомогти у вирішенні цих проблем...


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.