На Сумщині вже є 37 хворих на коронавірус

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (ЮіЖ) у розділі МЕДИЦИНА повідомляв, що а вчора, 3 квітня 2020 року, в Сумській області було зафіксовано 30 випадків коронавірусу.

Нині на Сумщині зафіксовано 37 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це сьогодні, 4 квітня 2020 року, станом на 10 годину повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України.

До слова, за даними Центру громадського здоров’я, в Україні наразі 1096 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 28 летальних, 23 пацієнти одужало.

За добу було зафіксовано 154 нові випадки.

За даними Сумського обласного лабораторного центру, у 28 із 37 виявлених випадків коронавірусу ймовірним місцем зараження жителів Сумщини стало місце проживання.

А 9 осіб вірус набули за кордоном: 4 – в Італії та Іспанії, 2 – у Росії, по одному – у Чехії, Грузії та Польщі).

«Це свідчить про те, що COVID-19 перестав бути завізною інфекцією, а став місцевим захворюванням для нашого регіону, тобто головну першочергову можливість недопущення занесення COVID-19 на територію регіону, а у випадку занесення – недопущення поширення – область втратила, інфекція буде далі поширюватись», – зауважують у центрі.

На Сумщині третина хворих на коронавірус не мають жодних симптомів, пвідомили у Сумському обласному лабораторному центрі.

За даними центру, станом на сьогодні, 4 квітня 2020 року, у 14 із 37 осіб з виявленим коронавірусом немає жодних клінічних проявів. Це переважно перевірені контактні особи, які перебували у близьких зв’язках із раніше виявленими хворими. Отже, у Сумській області уже підтверджено 37 випадків COVID-19.

За даними обласного лабораторного центру центру, зокрема, їх розподіл за віком виглядає наступним чином: до 10 років – 2 випадки, 11-20 років – 3, 21-20 – 4, 31-40 – 5, 41-50 – 5, 51-60 – 11, 61-70 – 5, 71-80 -1, старше 80 – 1 випадок.

За даними Сумського обласного лабораторного центру, нові хворі виявлені у селі Козацькому Конотопського району: уже 13 випадків проти вчорашніх 11.

Також коронавірус знайдено у Конотопі – 1 випадок, селах Попівка і Духанівка – по одному випадку.

У Сумах є 3 особи, в Охтирці – 4, у Шостці – 4, а вчора було 3.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі МЕДИЦИНА повідомляв, що на Тростянеччині, в селі Вишневе виявлено двох хворих на коронавірус.

Також Кролевецький район має троє хворих – у селі Грузьке, а п’ятеро хворих є у Кролевці.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.