Випадків захворювань на коронавірус на Сумщині немає…

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі МЕДИЦИНА, на сьогодні, 26 лютого 2020 року, було заплановане проведення засідання тимчасової надзвичайної протиепідемічної комісії при Сумській обласній державній адміністрації.

Під час засідання Іван Боршош, заступник голови Сумської ОДА, наголосив, що на території Сумщини немає випадків захворювання на коронавірус та осіб з характерними симптомами.

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука в усіх областях утворені профільні робочі групи.

Як повідомила обласний інфекціоніст Ірина Троцька, наразі визначені опорні бази щодо можливої госпіталізації осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію. Це Сумська міська і обласна дитячі лікарні, Сумська міська лікарня №4 і обласна інфекційна лікарня. Також подібні відділення визначені в усіх містах обласного значення.

Працюють в посиленому режимі профільні підрозділи облдержадміністрації, прикордонники, працівники Нацполіції, Держпродспоживслужби у Сумській області.

Для усіх них спеціалісти галузі охорони здоров’я проводять навчання, як діяти у випадку виявлення ознак коронавірусу в людини.

Зокрема, за словами начальника Сумського прикордонного загону Миколи Романчука, в області створено спеціальну ситуаційну групу, до складу якої увійшли фахівці прикордонного контролю, охорони здоров’я. Ситуаційна група цілодобово відслідковує інформацію з пунктів пропуску. Прикордонники здійснюють температурний скринінг громадян, які в’їжджають в Україну.

Також на пунктах контролю або перебуватиме карета швидкої допомоги, або буде визначене тимчасове місце перебування ймовірно інфікованих осіб.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Віталій Моісеєнко додав, що управління разом з обласним Департаментом освіти і науки здійснюватиме роз’яснювальну роботу в школах та дитсадках.

Іван Боршош, зокрема, підкреслив, що координує це питання на Сумщині обласне управління охорони здоров’я спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Сумській області, повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.