Тетяна Головко: «Обласна влада докладе максимум зусиль, щоб віднайти кошти для закупівлі необхідної кількості інфузоматів та кисневих концентраторів…»

Тетяна Головко, заступник голови Сумської обласної ради, спільно з керівництвом Сумської обласної державної адміністрації з робочим візитом відвідала об’єкти будівництва Сумської обласної клінічної лікарні та обласного клінічного онкологічного диспансеру, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

У обласній лікарні нині триває облаштування «Корпусу В» у якому на чотирьох поверхах будуть розміщені нефрологічне, гематологічне та фізіотерапевтичне відділення. Посадовці мали змогу поспілкуватися з завідувачами відділень, оглянути палати та майбутні робочі місця медичного персоналу. Частина палат уже укомплектована всім необхідним, меблі для працівників уже замовлені.

Важливим питанням залишається запуск ліфтів та облаштування пожежної сигналізації. Головний лікар обласної клінічної лікарні Володимр Горох говорить, що після завершення усіх робіт для переведення усіх працівників та пацієнтів у новий корпус знадобиться лише кілька днів.

Тетяна Головко зауважила, що за її інформацією, гематологічному відділенню вкрай необхідні кисневі концентратори та інфузомати. Хіміотерапевтичні препарати дуже токсичні і при надмірно швидкому введенні можуть викликати серйозні ускладнення, а інфузомат дозволяє відрегулювати швидкість введення потрібної дози препарату.

«Обласна влада докладе максимум зусиль, щоб віднайти кошти для закупівлі необхідної кількості інфузоматів та кисневих концентраторів, ціна яких є не високою в порівнянні з іншим обладнанням. Адже якість лікування та його результат є найважливішим у роботі лікарні», – наголосила вона.

Заступник начальника управління капітального будівництва Сумської ОДА Анатолій Денищенко зазначив, що на виконання будівельних робіт, необхідних для введення корпусу в експлуатацію, не вистачає коштів. Також додаткове фінансування необхідне для додаткової закупівлі медичного обладнання.

Також пунктом для відвідування стало майбутнє поліклінічне відділення обласного клінічного онкологічного диспансеру. У зв’язку зі збільшенням онкологічних захворювань старе приміщення не розраховане на таку кількість пацієнтів.

З умовами, які створюються для зручності лікарів та пацієнтів, мали змогу ознайомитися посадовці.

Загалом, будівельні роботи на двох об’єктах уже на фінішній прямій, і зовсім скоро очікується відкриття нових приміщень та покращення рівня надання медичних послуг жителям Сумщини…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.