Про функціонування диспансеру радіаційного захисту на Сумщині…

На базі Сумського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення відбулася зустріч представників обласної влади, адміністрації закладу, пацієнтів та активістів.

Присутні обговорили майбутню роботу закладу з урахуванням медичної реформи, повідомив офіційний сайт сумської обласної ради.

Питання функціонування медичних закладів після першого квітня, коли Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі, турбує як владу, так і пацієнтів лікарень. Адже саме зараз проходить етап контрактування з Національною службою здоров’я України. До обговорення долучилася заступник голови обласної ради Тетяна Головко та представники депутатського корпусу.

Директор диспансеру Тетяна Вітюк провела гостям екскурсію закладом, показала оновлені відділення, розповіла про потреби.

Під час обговорення подальшого функціонування диспансеру заступник голови обласної ради Тетяна Головко розповіла присутнім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та представникам громадських організацій, які приїхали з різних районів Сумщини, про дії обласної ради задля захисту їх конституційних прав.

«На минулій сесії депутати обласної ради підтримали звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо фінансування окремих закладів охорони здоров’я. У цьому зверненні йшла мова, в тому числі, і про цей спеціалізований диспансер, – акцентувала Тетяна Головко. – Право на отримання вами, дорогі наші ліквідатори, безоплатного лікування та реабілітації передбачено законодавством і воно має бути гарантоване державою!»

Позицію Тетяни Іванівни Головко підтримав і депутат обласної ради Олександр Стрельченко, який наголосив, що обласна влада зробить усе можливе для збереження та повноцінного функціонування радіаційного диспансеру.

На зустрічі була присутня директор Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна. Вона розповіла про особливості контрактування та можливі додаткові джерела доходу для установи. У свою чергу начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Дмитро Кравцов дав доручення директор диспансеру Тетяні Вітюк до кінця лютого прорахувати потреби закладу у додатковому фінансуванні після укладення договору з НСЗУ.

Наприкінці зустрічі присутні представники громадських організацій підтримали звернення до обласної влади з метою захисту їх законних прав.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.